Versnelde opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo)

Factsheet

Een prettige sfeer en persoonlijke begeleiding. Dat zijn de kenmerken van de lerarenopleiding basisonderwijs van Hogeschool Utrecht (HUpabo). De opleiding bereidt u voor op het veelzijdige beroep van leerkracht in het basisonderwijs. In dit beroep draait het om de zorg voor kinderen, niet alleen in de klas maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld als u met collega’s activiteiten opzet of met ouders praat over hun kinderen. 

Flexibel en praktijkgericht

De versnelde HUpabo onderscheidt zich van andere pabo’s door de geflexibiliseerde opbouw. Kennis en vaardigheden die u heeft opgedaan in eerdere studies en in uw loopbaan tot nu toe worden meegenomen in het bepalen van uw persoonlijke leerroute. U volgt een opleiding op maat die daardoor beter te combineren is met uw huidige werk en privéleven.

Een belangrijk deel van het leren vindt plaats in de onderwijspraktijk. Onze partnerscholen zijn nauw betrokken het opleiden en begeleiden van studenten. Uw eigen persoonlijke ontwikkeling als leerkracht staat centraal. Zo bent u verzekerd van een opleiding die u zowel grondig als efficiënt alle kennis en vaardigheden bijbrengt die u nodig heeft om als leerkracht aan de slag te gaan in het basisonderwijs.

Bijdragen aan de toekomst

Een goede motivatie om leerkracht te willen worden is dat u iets wilt bijdragen aan de samenleving. Voor de klas draagt u bij aan de vorming van de burgers van morgen. U heeft een brede algemene ontwikkeling en belangstelling voor wat er in de wereld gebeurt.

Om de opleiding tot een goed einde te brengen is het goed omgaan met zowel kinderen als volwassenen (collega-leerkrachten en ouders) erg belangrijk. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan het werken in teams. Daarnaast zult u naast het beschikken over goede taal- en rekenvaardigheden ook kennis van anderen schoolvakken (zoals geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek en kunst) moeten ontwikkelen. 

Goede kans op een baan

Na het volbrengen van de opleiding ontvangt u uw bachelordiploma en kunt u aan de slag als startbekwame leraar basisonderwijs. Gezien het toenemende tekort aan leerkrachten binnen het basisonderwijs (met name in de regio Utrecht) zal de kans op een passende baan na uw opleiding groot zijn. Wij werken samen met goede schoolbesturen. Deze laten weten dat er voor studenten die komende jaren afstuderen volop werk is.

Data:

De deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (versneld) heeft twee instroommomenten per jaar: 1 september en 1 februari. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

 

Binnen deze opleiding wordt er zowel geleerd op de werkplek (de onderwijspraktijk) als op de hogeschool. In de dagvariant worden de lessen gegeven op maandag van 8.30 tot 18.00 uur. In de avondvariant zijn de lessen op dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 21.50 uur.

Kosten: € 1664 (vrij van btw)
Prijsinformatie: Let op: dit is het minimale collegegeldtarief dat u betaalt. De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

 

Naast collegegeld moet u nog rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf van boeken, materialen of studiereizen.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding omvat 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen: De flexibele deeltijdopleiding van ITT/HUpabo is toelaatbaar voor studenten met een afgeronde hbo- of wo-bacheloropleiding. ITT/HUpabo is op dit moment samen met Instituut Ecologische Pedagogiek (IEP) bezig om een aangepaste leerroute voor afgestudeerde studenten van deze opleiding mogelijk te maken.
Open avond:

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de Open avond.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698