Security Management

Factsheet

Deze masterclass bestaat uit 2 modules:

  • Enterprise Security Management
  • Security Architecture

Enterprise Security Management

Enterprise Security Management geeft een overzicht van wat een organisatie moet doen om de beveiligingsmaatregelen goed aan te laten sluiten bij de behoefte en risico’s van uw organisatie. U krijgt kennis van het gehele vakgebied van informatiebeveiliging, waarbij ook de bedrijfskundige kant specifiek aandacht krijgt. . U leert de beveiliging in te richten voor uw organisatie, op strategisch, tactisch en operationeel niveau en de methoden, technieken en controles die daarbij horen. Het doel is de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.

Security Architecture

In security architectuur leert u een verbinding te leggen tussen security beleid en operationele maatregelen. Vragen die hier beantwoord worden zijn: hebben we alle risico’s afgedekt? Zijn we veilig genoeg? Hiermee kunt u beveiligingsmaatregelen terug traceren naar specifieke risico’s. In deze module leert u een security architectuur te ontwerpen, beveiligingspatronen te gebruiken, een gapanalyse maken van de beveiligingsrisico’s. Zowel vanuit organisatorisch als technisch perspectief.

Doorstroommogelijkheden

Eén van de unieke kenmerken van de mastermodules is dat zij onderdeel uitmaakt van een post-hbo-opleiding en van de Master of Informatics. De master is door het NVAO geaccrediteerd en daarmee ook internationaal erkend.

Data:

Dinsdag 14.30 – 21.15 uur
7 bijeenkomsten (middag/avond)
1 bijeenkomst Consultancy en Research Skills
Week 9 en 10 tentamen

2 startmomenten: april en november

Kosten: € 3750 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De opleidingskosten zijn inclusief boeken, readers en maaltijd. Mocht u besluiten na 1 masterclass de post-hbo-opleiding te vervolgen dan is uw investering: € 6.600 (totale investering post-hbo-opleiding € 10.350).

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

De mastermodule heeft een doorlooptijd van 3 maanden en heeft een studielast van 5 ECTS-credits. Een ECTS-credit staat gelijk aan 28 studiebelastingsuren. Na het volgen van deze module is het mogelijk om zich in te schrijven in de post-bachelor-/masteropleiding – waar deze module een onderdeel van is.

Toelatingseisen:

U dient te beschikken over hbo-werk- en denkniveau en minimaal twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Alle mastermodules zijn los te volgen. Voor toelating tot een mastermodule is een hbo- of wo-diploma niet verplicht. Vereist is wel twee jaar relevante werkervaring op hbo/wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van een toetsing van het curriculum vitae en een intakegesprek.

Contact informatie

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Deze opleiding op maat

Op uw specifieke kennisvraag zoeken wij graag een antwoord. Zo kunnen wij opleidingen op maat voor u ontwikkelen die qua inhoud, niveau en duur afgestemd zijn op de behoeften van uw bedrijf. Deze in-company opleidingen verzorgen wij bij u in huis, in uw regio of op onze eigen locaties binnen Hogeschool Utrecht.

Informeer

Topopleiding 2014, 2015 & 2016

 Topopleiding keuzegids Masters 2014Topopleiding Master 2015Gouden zegel voor topopleiding 2016 volgens Keuzegids Masters

Deze opleiding maakt deel uit van de Master of Informatics,die in de Keuzegids Masters van 2014, 2015 en 2016 aangemerkt als topopleiding.

ICT Deeltijd Opleidingen – Hogeschool Utrecht

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn!