Praktijkondersteuner in de Huisartsenpraktijk

Factsheet

Binnen de zorg wordt een steeds grotere nadruk gelegd op de relatie tussen kwaliteit, kosten, doelmatigheid en effectiviteit. Daarbij past een praktijkvoering met een maximale integratie van praktijk en theorie, waarbij verschillende vakdisciplines samen naar één doel toewerken. Als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk wordt u opgeleid tot een praktijkondersteuner op hbo-niveau die zelfstandig de kwaliteitszorg voor patiënten met chronische aandoeningen optimaliseert.

Informatie over de losse module Ouderen

De module Ouderen voor Praktijkondersteuners is ook als driedaagse cursus te volgen.
Ouderen worden meer en meer een belangrijke doelgroep van de praktijkondersteuner. Tijdens de module krijgt u kennis met betrekking tot dementie, delier, eenzaamheid en depressiviteit, en leert u diverse instrumenten gebruiken om deze ziektebeelden te kunnen signaleren. Daarnaast krijgt u informatie over bijvoorbeeld voeding en ondervoeding, visus, functionaliteit, valpreventie, polifarmacie en rouwverwerking in al zijn facetten.
Ook interessant voor verpleegkundigen die bijvoorbeeld werken in de thuiszorg.

Deze opleiding zal in 2017-2018 niet starten.

Data: Als u interesse heeft in deze opleiding, vragen wij een mail te sturen naar cvs@hu.nl
Kosten: € 7190 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is exclusief kosten voor studieboeken (prijspeil 2017-2018). De kosten worden jaarlijks bijgesteld. Studieboeken dient u apart aan te schaffen. U moet hiervoor rekenen op ongeveer € 400. De opleiding stelt readers digitaal beschikbaar.

Losse modulen kosten € 893.
 
Aftrek studiekosten
 
Volgt u een opleiding om uw vakkennis te vergroten of doet u voor uw werk een studie? De uitgaven hiervoor, zoals lesgeld en de uitgaven voor boeken, mag u aftrekken als ’persoonsgebonden aftrek’. Zie voor meer en actuele informatie de website van de Belastingdienst.

Locatie: Utrecht Science Park
Omvang: De opleiding bestaat uit 33 contactdagen.
Toelatingseisen:

U bent direct toelaatbaar tot de opleiding als u verpleegkundige bent en in het bezit bent van:

  • Een diploma hbo-V of MGZ-verpleegkundige;
  • een baan in een huisartspraktijk voor minimaal 40 procent;
  • minimaal twee jaar werkervaring in een relevant werkgebied .

Verpleegkundigen met een mbo- of inservice-A-diploma zijn niet direct toelaatbaar. U kunt dan in aanmerking komen voor een digitaal intake-assessment. Neem voor advies voor uw specifieke situatie contact op met de studieleider. Zij kan u adviseren over de voorwaarden en uw inschrijving. Het is mogelijk dat u in aanmerking komt voor een digitaal intake-assessment. Na beoordeling van het assessment ontvangt u informatie van de assessor. Zij zal aangeven wat u dient te doen om goed voorbereid met de opleiding te starten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Hamers: cvs@hu.nl.

Centrum voor Verpleegkundige Studies

Telefoon: 088 - 481 50 26 
E-mail: cvs@hu.nl

Heidelberglaan 7

Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Heidelberglaan 7

Locatie-informatie

Bolognalaan 101

Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht
 
Exterieur Bolognalaan 1

Locatie-informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten