Pedagogiek (Amersfoort)

Toelatingseisen

De deeltijdopleiding Pedagogiek wordt flexibel aangeboden, afgestemd op jouw wensen, behoeften en reeds eerder verworven competenties.

Voor de opleiding Pedagogiek deeltijd gelden de volgende toelatingseisen:

Havo

C&M - direct toelaatbaar
E&M - direct toelaatbaar
N&G - direct toelaatbaar
N&T - direct toelaatbaar

Vwo

C&M - direct toelaatbaar
E&M - direct toelaatbaar
N&G - direct toelaatbaar
N&T - direct toelaatbaar

Mbo

Met een diploma van een mbo-opleiding op niveau 4 ben je zonder meer toelaatbaar.

Toelatingsonderzoek 21+ 

Beschik je niet over de juiste vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder? Dan moet je deelnemen aan het toelatingsonderzoek 21+ van de opleiding die je wilt volgen binnen de HU. Voorwaarde om aan een toelatingsonderzoek deel te mogen nemen is wel dat je voor de startdatum van de opleiding in het jaar dat je wilt gaan studeren 21 jaar of ouder bent. Zie voor meer informatie www.toelatingsonderzoek.hu.nl.

Vrijstelling

Op basis van eerder behaalde studiepunten aan een pedagogiek verwante hbo- of universitaire opleiding kunnen vrijstellingen worden aangevraagd, nadat je bent gestart met de opleiding. Op basis van eerder verworven competenties kan een versneld programma worden afgesproken. Dit wordt vastgelegd in de onderwijsovereenkomst. 

Praktijkplaats

Het is belangrijk dat je pedagogische competenties kunt oefenen in een professionele pedagogische omgeving. Dit is niet gebonden aan een aantal uren of het hebben van een arbeidscontract. Een relevante praktijkplek is dus geen verplichting bij aanvang van de opleiding maar wordt wel aangeraden.

Heb je al een werkplek? Tijdens het intakegesprek bespreken we of jouw werkplek geschikt is om de opleidingscompetenties te ontwikkelen. Heb je nog geen werkplek? Dan bespreken we samen met jou je ideeën en mogelijkheden zodat je zelf op zoek kunt gaan naar een voor jou geschikte werk- vrijwilligers- of stageplek.

Voor de opleiding Pedagogiek deeltijd gelden verder geen speciale toelatingseisen.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698