Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo) (Utrecht)

Factsheet

Leren op de HUpabo:

• Passend onderwijs geven: haal het beste uit ieder kind
  • Kinderen wegwijs maken in de wereld
  • Lesgeven in onder-én bovenbouw
  • Een goede werksfeer creëren in de klas

Een prettige sfeer en persoonlijke begeleiding, dat zijn de kenmerken van de HUpabo. De opleiding tot Leraar Basisonderwijs bereidt u voor op het veelzijdige beroep van leerkracht in het basisonderwijs. U werkt aan uw eigen kennis en vaardigheden, maar u leert vooral hoe u elk vak het beste aan de kinderen kunt aanbieden. U leert kinderen wegwijs te maken in de wereld en in hun klas een goede werksfeer te creëren.

Als juf of meester bent u veelzijdig. U bent niet alleen goed in taal, rekenen en de andere schoolvakken maar ook creatief, muzikaal en/of sportief. U kunt natuurlijk goed met kinderen omgaan, maar ook met volwassenen. Als u deze opleiding afrondt, bent u startbekwaam leerkracht in het basisonderwijs.

Nieuwsgierig of deze opleiding bij u past? Hierover leest u meer bij de opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en doorstuderen? Kijk dan bij na deze opleiding.

U kunt de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo) ook versneld volgen.

Data:

Startdatum: 1 september.
Aanmelddeadline: 1 september.

Lesdagen vierjarige deeltijdopleiding:

• dinsdag- en donderdagavond van 17.30 tot 21.45 / 22.00 uur

Lesdagen versnelde opleiding:

• avondvariant: dinsdag- en donderdagavond van 17.30 tot 21.45 / 22.00 uur
  • dagvariant: maandag van 8.30 uur tot 18.00 uur
Kosten: € 1664 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Let op: dit is het minimale collegegeldtarief dat u betaalt. De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

Naast collegegeld moet u nog rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf van boeken, materialen of studiereizen.

U bent al leraar en wilt een bachelor- of masteropleiding gaan volgen? Dan kunt u wellicht een lerarenbeurs aanvragen. U kunt deze beurs aanvragen via de site van DUO. Ook leest u hier alles over de voorwaarden, bedragen, uitzonderingen, et cetera.

Komt u niet in aanmerking voor de lerarenbeurs? Dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming leraren aanvragen.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS-credits. 1 ECTS-credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

U dient te beschikken over een vwo-diploma of een hbo- of wo-bachelordiploma. Met een havo-diploma of mbo-diploma niveau 4 gelden extra kenniseisen. Lees meer over de toelatingseisen.

Wat vindt Roosmarijn ervan?

Roosmarijn Hesse
Ik ben erg creatief en wil daar ook wat mee gaan doen. Ik wil na mijn studie de wereld rond en kunstonderwijs geven aan kinderen.
Roosmarijn Hesse

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81