Neuromarketing

Factsheet

Wat gebeurt er in het hoofd van een consument wanneer hij of zij een keuze maakt? Die vraag staat centraal bij neuromarketing, oftewel marketing met kennis die is opgedaan uit hersenonderzoek. Een omstreden vakgebied, want is het niet onethisch om kennis uit de neurowetenschap te gebruiken voor marketingdoeleinden? Of laat je juist kansen liggen als je daar níet gebruik van maakt?

De cursus Neuromarketing van Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ), Hogeschool Utrecht gaat in op de mogelijkheden van neuromarketing, zonder de ethische aspecten uit het oog te verliezen. U leert wat er allemaal bekend is over de invloed die het onderbewustzijn heeft op dagelijkse gedragingen van mensen, zoals besluitvorming en aankoopprocessen – en de rol die marketing en communicatie daarbij spelen.
Na het volgen van deze post-hbo-cursus weet u wat de werking en toepassing van neuromarketing en andere sociaalpsychologische mechanismen zijn, wat de voordelen en beperkingen ervan zijn, en wat u er mee kunt in de communicatie- en marketingpraktijk.

Past deze cursus bij u en waarom zou u deze nou juist bij Centrum voor Communicatie & Journalistiek, Hogeschool Utrecht doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus/module door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Open avond

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Gerelateerde cursussen

Ook marketing, maar over branding: Brand design voor communicatieprofessionals of Gedragsveranderende communicatie in het publieke domein.

Data:

Maandag 8 oktober 2018
Maandag 29 oktober 2018
Maandag 19 november 2018
Maandag 10 december 2018
Maandag 14 januari 2019
Maandag 28 januari 2019 (6 bijeenkomsten)

Kosten: € 1295 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Zes dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Toelatingseisen:

hbo-niveau. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bekijk het totale cursusaanbod
communicatie en journalistiek.
 
Trap Padualaan 99

Klik hier

Open avond

Bent u toe aan de volgende stap in uw carrière? Wilt u uw kennis en vaardigheden actualiseren? U bent van harte welkom bij Hogeschool Utrecht.

We hebben een ruim aanbod om uw doelen te verwezenlijken op een manier die bij u past. Graag kijken we met u hoe u een studie met uw werk kunt combineren. Dat is mogelijk tijdens een open avond, waar we persoonlijk kennismaken en al uw vragen beantwoorden. Samen verkennen we welk traject het beste bij u(w leven) past.