Master Educational Needs (M EN)

Voorheen Master Special Educational Needs (M SEN): Leraar Speciaal Onderwijs

Factsheet

Het herkennen, erkennen en waarderen van diversiteit is het vertrekpunt van de deeltijdopleiding Master Educational Needs (M EN). Passend onderwijzen en de uitdagingen die de problematieken van grootstedelijke omgevingen van de leraar vragen, krijgen ruimschoots aandacht.

De opleiding is in nauwe samenwerking met het beroepenveld ontwikkeld. Alle activiteiten gaan ervan uit dat onderwijs van betekenis is voor de maatschappelijke emancipatie en participatie van alle kinderen en jongeren.

Deze master is bedoeld voor leraren, coördinatoren, leidinggevenden en andere professionals die zich verder willen professionaliseren op het gebied van passend onderwijs aan leerlingen met educational needs.

U kunt ook een op maat gemaakt arrangement op masterniveau volgen. Dit is een opleidingsprogramma op masterniveau voor bij het onderwijs betrokken medewerkers binnen uw school, uw expertisecentrum of van uw bovenschools netwerk. Dit programma kunnen wij voor een gedeelte van de lestijd in-company, dus op uw locatie, uitvoeren. Neem voor meer informatie contact op met ons op.

Benieuwd of deze opleiding bij u past? Lees dan verder bij Opleidingsinhoud. Nieuwsgierig naar het beroepsperspectief? Lees dan verder bij Na deze opleiding.

Data:

Startdatum: jaarlijks in september.
Aanmelddeadline: 1 september.

Kosten: € 1912 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Let op: dit is het minimale collegegeldtarief dat u betaalt. De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

 

Informatie over subsidiemogelijkheden en beurzen vind u op de pagina Kosten.

 

Naast collegegeld moet u nog rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf van boeken, materialen of studiereizen.

Locatie: Edisonweg 4 Vlissingen, Jan Tooropstraat 136 Amsterdam, Johanna Westerdijkplein 75 Den Haag, Museumpark 40 Rotterdam, Onderstestraat 29 Houthem Valkenburg, Padualaan 97 Utrecht, Ruitenberglaan 27 Arnhem
Toelatingseisen:

Een hbo-getuigschrift of een bachelordiploma. De masteropleiding in deeltijd is in het bijzonder bedoeld voor leraren met een baan in het onderwijs. Lees meer over de Toelatingseisen.

Open avond:

Tijdens een van onze informatiebijeenkomsten maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de Informatieavond.

Overzicht informatie- bijeenkomsten 2018

Het Seminarium voor Orthopedagogiek organiseert door het hele land  informatiebijeenkomsten over de Master Educational Needs en het modulaire aanbod. Bekijk het overzicht.

Meer informatie

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Seminarium voor Orthopedagogiek

Het Seminarium voor Orthopedagogiek verzorgt vanuit haar regiokantoren opleidingen door heel Nederland.

Contactinformatie

Topopleiding 2015 & 2017

 Topopleiding Master 2015   Zegel topopleiding Keuzegids Masters 2017

De Master Educational Needs is in de Keuzegids Masters van 2015 en 2017 aangemerkt als topopleiding.