Lesson Study

Versterk je lessen door met je collega’s een Lesson Study te doen.

Factsheet

Een krachtige en effectieve strategie voor (vak)didactisch teamleren, waarbij een cyclus wordt doorlopen van ontwerpen en onderzoeken gericht op het verbeteren van het leren van je leerlingen.

Prijsinformatie:

Afhankelijk van het gekozen traject, bedraagt de prijs €363,35, €595,85, of €550,- per persoon.

 

Voor meer informatie, zie kosten.

Locatie: Hogeschool Utrecht, Incompany, Online
Omvang:

Het reguliere traject omvat zeven bijeenkomsten van 1,5 uur en twee keer een lesuitvoering. In totaal bedraagt de tijdsinvestering voor deelnemers 20 tot 30 uur.

 

Het oriëntatietraject omvat vier bijeenkomsten van 1,5 uur en een lesuitvoering. In totaal bedraagt de tijdsinvestering voor deelnemers circa 10 uur.

 

Het bovenschoolse traject omvat twee bijeenkomsten van drie uur, vier online bijeenkomsten (videoconference), en twee keer een lesuitvoering. In totaal bedraagt de tijdsinvestering voor deelnemers circa 20 tot 30 uur. 

Groepsgrootte: Een Lesson Study team bestaat bij voorkeur uit drie tot zes docenten. 

Meer informatie

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Onderzoeksrapport

Recent onderzoek van De Vries, Roorda en Van Veen wijst uit dat Lesson Study ook in de Nederlandse context een effectief en bruikbaar instrument is om “leerprocessen van leraren te ondersteunen en te stimuleren op allerlei gebieden: vakinhoudelijk, (vak)didactisch, pedagogisch, het geeft en bevordert inzicht in het leren van leerlingen, het bevordert een leerlinggerichte houding en opvatting, leraren krijgen meer zelfvertrouwen, het bevordert onderlinge verbondenheid en solidariteit en daarmee ook het werkplezier” (De Vries, Roorda en Van Veen, 2017, p.73).

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten