Journalistiek voor academici en professionals

Factsheet

De start voor een goedlopende journalistieke praktijk

Als academicus hebt u vaak een streepje voor in de journalistiek. U bent specialist op een bepaald terrein, beschikt over een goed netwerk en kunt met uw kritische en theoretische blik haarscherp de ontwikkelingen in uw vakgebied schetsen. In de cursus Journalistiek voor academici en professionals leert u om die kwaliteiten in te zetten in een journalistieke loopbaan.Dat doen we door, in een intensief leertraject, vanaf dag één in de journalistieke praktijk te werken.  U leert van ervaren journalisten en door zelf aan de slag te gaan. Alle genres komen aan bod: van nieuws, achtergrond, reportage, interview tot opiniestuk. U leert gedegen journalistiek schrijven voor web én print en u maakt kennis met journalistieke technieken als fotojournalistiek, camjo, bloggen en vloggen. U leert het Nederlandse medialandschap van binnen en van buiten kennen en verkent wat daarin uw plaats kan zijn. U leert een artikel pitchen en versterkt uw ondernemerschap.

Als afsluiting van het leertraject produceert u samen met uw medecursisten een magazine dat zowel in print als online wordt gepubliceerd. Een mooier visitekaartje bij de start van uw journalistieke carrière is niet denkbaar!

Data:

Najaar 2018: 21 september t/m 21 juni 2019

Kosten: € 5350 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, werkbezoeken, begeleiding, locatie en catering (koffie- en theearrangement) tijdens opleidingsdagen. Additionele reis- en verblijfkosten (bij opdrachten, werkbezoek of stage) zijn voor eigen rekening.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang: Vrijdag is de vaste lesdag, aangevuld met werkbezoeken, opdrachten en een korte stage. Na het volgen van deze cursus krijgt u een diploma met bewijs van deelname en vermelding van de studielast.
Toelatingseisen:

Academisch werk- en denkniveau. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv, een motivatie en een aantal voorbeelden van door u geschreven artikelen.

 

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bezoekers bekeken ook:
 

Interviewen
Informatief schrijven
Onderzoeksjournalistiek
 
 

Bekijk het totale cursusaanbod communicatie en journalistiek

Bekijk het overzicht