HBO-Rechten

Factsheet

Heeft u een goed rechtvaardigheidsgevoel en bent u praktisch ingesteld? Bent u geboeid door wet- en regelgeving en door de manier waarop deze in de praktijk wordt toegepast? Wilt u zich inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Wilt u juridische vraagstukken die u in uw werk tegenkomt vakkundig uitdiepen? De deeltijdopleiding HBO-Rechten leidt u op voor juridische functies bij de overheid of in het bedrijfsleven. De opleiding is per 1 september 2017 geheel vernieuwd en sluit naadloos aan op de beroepspraktijk. De studie geeft u een brede, interdisciplinaire basis door een gezamenlijk lesaanbod met 2 verwante opleidingen, namelijk de afstudeerrichting kandidaat-gerechtsdeurwaarder en de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarnaast geniet u op uw eigen vakdiscipline gericht onderwijs, waarbij de opleidingscompetenties zoals juridisch analyseren, adviseren en vertegenwoordigen centraal staan.

U verwerft actuele kennis  op het gebied van civiel recht, procesrecht, bestuursrecht en strafrecht. Het onderwijs sluit aan bij  actuele thema’s  in het werkveld, zoals bijvoorbeeld digitalisering en recht. U leert juridische en niet-juridische middelen in te zetten om een probleem op te lossen. U wordt getraind in schrijfvaardigheid, argumentatie en gespreksvoering.

U verwerft kennis en vaardigheden en ontwikkelt juridische producten die bruikbaar zijn voor het werkveld, zoals processtukken of contracten.

Flexibel onderwijs

De opleiding biedt u de mogelijkheid uw eigen tempo te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld veel relevante werkervaring, dan kunt u bepaalde toetsen maken zonder de colleges te volgen. Zo kunt u uw opleidingsduur aanzienlijk verkorten. Andersom werkt het ook. Heeft u een drukke periode op het werk? Dan kunt u modules op een later moment oppakken. Een intakegesprek en begeleiding door onze docenten helpen u bij het bepalen van uw persoonlijke leerroute. Bent u benieuwd hoe dit werkt? Lees meer over flexibel onderwijs.

Past deze opleiding bij u en waarom zou u deze studie bij de HU doen? Lees meer hierover bij De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en de mogelijkheid door te studeren? Kijk dan bij Na deze opleiding.

Data:

De deeltijdopleiding HBO - Rechten heeft twee instroommomenten per jaar: 1 september en 1 februari. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

 

De opleiding duur gewoonlijk 4 jaar. U volgt op één vaste dag per week lessen op de hogeschool. De studielast is 25 uur per week.

 

Start februari 2018: De lessen vinden plaats op vrijdag van 9.00 - 18.00 uur
Start september 2018: De lessen vinden plaats op dinsdag van 9.00 - 19.00 uur

 

Tentamens vallen soms op andere dagen dan de reguliere lesdag. De lesdag kan in hogere jaren worden gewijzigd. 

Kosten: € 1800 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

Daarnaast moet u per jaar rekenen op ongeveer € 500,- voor boeken en lesmateriaal.

Locatie: Padualaan 101 Utrecht
Toelatingseisen:

U bent toelaatbaar met een diploma havo, vwo of mbo (niveau 4) of via een toelatingsonderzoek (21 jaar en ouder). Lees meer over de toelatingseisen.

Wat vinden studenten ervan?

Suzanne Labadie
De opleiding brengt mij in eerste instantie heel veel plezier in het leren. Alle nieuwe kennis opdoen en opzuigen ervaar ik als erg plezierig.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Padualaan 101

Padualaan 101
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 101

Locatie-informatie

Verwante opleidingen