Crises en sociale media

Factsheet

Bij elke grote gebeurtenis gonst het op Twitter al snel van de wildste geruchten. Dat geldt ook voor crises, die steeds vaker door sociale media worden beïnvloed. Maar het gaat verder dan geruchten. Sociale media hebben regelmatig een groot effect op verschillende factoren van een crises. Hoe gaat u daar mee om?

De cursus Crises en sociale media van CCJ geeft handvatten,zodat u beter om kunt gaan met onvoorspelbaarheid, onzekerheden en informatiegebrek tijdens een crises. De cursus combineert inzichten op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en discursieve analyse. Ook kijken we naar informatiestromen, de context van gebeurtenissen en naar het taalgebruik in berichten op sociale media. U breidt uw kennis en vaardigheden uit met state of the art-kennis op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie. De cursus vertaalt resultaten uit het succesvolle onderzoeksproject ‘#The Next Level @Crises via Crossmedia’ naar de praktijk.

Bij crises gaat het vooral om het voorkomen ervan, er zo goed mogelijk mee omgaan als ze zich voordoen en de nazorg. Crisiscommunicatie en veiligheidsbeleid moeten meegroeien met snelle en belangrijke veranderingen in de samenleving. Deze cursus speelt hier op in en raakt vrijwel alle sectoren van de samenleving: van milieu en infrastructuur tot sport, justitie en volksgezondheid.

Past deze cursus bij u en waarom zou u deze nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus/module door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Open avond

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Gerelateerde cursussen

Ook over sociale media, maar ook over andere vormen van digitale communicatie: New media management, Customer media of Online Usability.

 

Data: 2018: geen data bekend
Kosten: € 1395 (vrij van btw)
Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Zeven dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Toelatingseisen:

HBO niveau
Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Open avond

Bent u toe aan de volgende stap in uw carrière? Wilt u uw kennis en vaardigheden actualiseren? U bent van harte welkom bij Hogeschool Utrecht.

We hebben een ruim aanbod om uw doelen te verwezenlijken op een manier die bij u past. Graag kijken we met u hoe u een studie met uw werk kunt combineren. Dat is mogelijk tijdens een open avond, waar we persoonlijk kennismaken en al uw vragen beantwoorden. Samen verkennen we welk traject het beste bij u(w leven) past.