Copywriting

Factsheet

Van webteksten tot copy voor advertenties, beleidsrapportages, jaarverslagen, speeches, persberichten en mailings: copywriting is een schrijfdiscipline die meer vereist dan alleen ‘kruipen in de doelgroep’ of ‘een boodschap doelgroepgericht communiceren’. Veel meer. Copywriting is tekstschrijven voor schrijvers die meer rendement uit tekst willen halen. Hoe? Een goede copywriter schrijft vanuit concept sprankelende teksten die het gewenste, meetbare resultaat bereiken.

In de post-hbo cursus copywriting van Hogeschool Utrecht leer je teksten schrijven voor brochures, websites, social media en direct mail. Dit alles doe je vanuit een vooropgezet plan. 

Bij copywriting schrijf je vanuit strategie short en long copy met maar een doel: de lezer effectief informeren, aan het denken zetten en misschien wel mobiliseren om te doen (of: laten) wat de opdrachtgever wenst.

In deze post-bachelorcursus leer je de allerfijnste kneepjes van copywriting. Inclusief solide proposities, cosmetisch geoptimaliseerde zinsbouw, woordsubstitutie en een verhoogd schrijfbewustzijn. Leer je hoe een briefing van een opdrachtgever vertaalt naar een debriefing. Zodat je goed voorbereid aan de slag kunt en nóg betere copy schrijft.

Voor copywriters, tekstschrijvers én communicatieprofessonials

De opleiding copywriting is bij uitstek geschikt voor communicatieprofessionals, tekstschrijvers en copywriters. Van beginnend schrijver tot ervaren copywriter die kennis en vaardigheden wil opfrissen: in deze cursus leer je van een zeer ervaren docent zowel de basis als de finesses van copywriting. 

Wil je schrijven op een hoger niveau? In de cursus leer je al doende. Je oefent tijdens de lessen en krijgt uitgebreid feedback op huiswerkopdrachten. Altijd constructief, maar ook met oog voor detail. Leer variëren in schrijfstijlen en structureer teksten op conventionele en onconventionele wijze.

Van eerste versie tot laatste revisie: aan het de eind van de cursus weet je precies wat je doet, hoe je het doet en waarom je het doet. Bewust bekwaam. Je schrijft betere copy vanuit concept en tilt je schrijfvaardigheid naar een hoger niveau.

Sluit deze cursus aan bij wat u wilt en wilt u meer weten? Ga naar het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus/module door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Data:

Najaar 2018
Woensdagavond 26 september t/m 19 december
Tijd: 19.00-22.00 uur

Voorjaar 2019
Maandagavond 4 februari t/m 6 mei
Woensdagavond 10 april t/m 19 juni

Kosten: € 1295 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang: Tien dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.
Toelatingseisen:

HBO niveau
Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Open avond: Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bezoekers bekeken ook:
  

Informatief schrijven
Creatief schrijven
Schrijven voor het web
Storytelling
Narratieve journalistiek
 

Bekijk het totale cursusaanbod communicatie en journalistiek

Bekijk het overzicht