Commerciële economie

In het kort

Met de deeltijd hbo-opleiding Commerciële Economie wordt u dé commerciële en marketingexpert bij een profit- of non-profitorganisatie. U leert zelfstandig beleid te maken voor en leiding te geven aan de sales- en communicatieafdeling van een middelgroot bedrijf. U leert hoe u het beste marktonderzoek kunt doen voor elk soort onderneming en kunt na afloop van de studie Commerciële Economie aan de HU klantgerichte processen operationeel aansturen.

Al in het eerste jaar verdiept u zich in aspecten als bedrijfskunde, bedrijfseconomie, marketing en informatiemanagement. Na dit brede eerste jaar volgt u in het tweede jaar twee thema's. Een over HRM en een over internationaal ondernemen. Vanaf de tweede helft van jaar 2 is uw programma volledig toegespitst op Commerciële Economie. Ieder thema wordt afgesloten met een beoordeling van het beroepsproduct dat u schrijft over een reële situatie binnen uw bedrijf.

De opleiding biedt u de mogelijkheid uw eigen tempo te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld veel relevante werkervaring, dan kunt u bepaalde toetsen maken zonder de colleges te volgen. Zo kunt u uw opleidingsduur aanzienlijk verkorten. Andersom werkt het ook. Heeft u een drukke periode op het werk? Dan kunt u modules op een later moment oppakken. Een intakegesprek en coaching helpen u bij het bepalen van uw persoonlijke leerroute.

Na de opleiding kunt u als volleerd commercieel econoom een belangrijke rol spelen bij de marketing- en salesontwikkelingen binnen een organisatie. U mag de titel BSc (Bachelor of Science) voeren en kunt aan de slag als marketingmanager, e-commerce manager, accountmanager, salesmanager of marktonderzoeker. De kans op een baan na deze studie is goed. Goed opgeleid commercieel personeel is zeer gewild bij bedrijven.

Past deze opleiding bij u en waarom zou u deze studie bij de HU doen? Lees meer hierover bij De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en de mogelijkheid verder te studeren? Kijk dan bij Na deze opleiding.

Data:

De deeltijdopleiding Commerciële Economie heeft vier instroommomenten per jaar: 1 september, 1 november, 1 februari en 1 april. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.


De opleiding duurt gewoonlijk 4 jaar. Per thema en per blok zijn er vier klassikale bijeenkomsten van ca. 6 uur. Twee op vrijdagmiddag en – avond, twee op zaterdag. Daarnaast zijn er leerteambijeenkomsten. De gemiddelde studiebelasting bedraagt, inclusief lessen, 15 tot 20 uur per week. Studenten met relevante werkervaring of een bepaalde vooropleiding kunnen de studie sneller afronden.

Kosten: € 1800 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

Daarnaast moet u rekening houden met ca. € 500,- per jaar voor literatuur.

Locatie: Padualaan 101 Utrecht
Omvang:

240 ECTS credits

Toelatingseisen:

Een havo- of vwo-diploma met Economie of mbo (niveau 4).

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Padualaan 97

Padualaan 97
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bekijk het totale overzicht aan
economie- en management
opleidingen voor professionals

Bekijk het overzicht