Boek publiceren

Factsheet

Met uw eigen (non-fictie) boek deelt u kennis en ervaring en profileert u zichzelf als deskundige op uw vakgebied. Een publicatie siert uw organisatie, zorgt voor promotie van uw eigen bedrijf en geeft naamsbekendheid. Redenen genoeg dus om uw eigen boek te schrijven. Toch lijkt de drempel vaak te hoog om er daadwerkelijk aan te beginnen. En zo gek is dat niet: er komt heel wat bij kijken: planning, structuren, marketing, en natuurlijk het schrijven zelf nog. Deze cursus helpt u die drempel over.

In de CCJ-cursus Een boek publiceren leert u alles wat nodig is om van uw idee een boek te maken dat klopt van begin tot eind. Veel heeft u al geleerd in de cursus Informatief schrijven, maar de schaal van een boek is toch groter. U leert een onderscheidend onderwerp te kiezen dat de aandacht trekt en u definieert uw lezersgroep. U verkent uw onderwerp en leert de informatie te ordenen: een heldere tekststructuur zorgt voor overzicht én tijdsbesparing. U kiest een schrijfstijl die past bij uw lezers en boek. U krijgt inzicht in de verschillende promotiestrategieën en -middelen om uw boek onder de aandacht te brengen en leert hoe u zich als auteur profileert. Tot slot is er in de cursus aandacht voor de manier waarop u uw manuscript kunt publiceren (print en/of e-book) en het boek succesvol op de markt brengt.

De post-hbo-cursus Een boek publiceren begint met uw idee voor een boek. Tijdens de cursus ontwikkelt u dit idee en heeft u uiteindelijk een gedetailleerd plan om uw boek te schrijven en uit te geven. 

Sluit deze cursus aan bij wat u wilt en wilt u meer weten? Ga naar het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus/module door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding .

 

Data:

Najaar 2018
Vrijdagochtend 28 september 2018 t/m 14 december 2018, van 10.00 tot 13.00 uur

Kosten: € 1095,- (vrij van BTW) (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Zes dagdelen en online begeleiding. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Toelatingseisen: Hbo-niveau.
U heeft bij voorkeur de cursus Informatief schrijven gevolgd of beschikt aantoonbaar over een vergelijkbaar schrijfniveau. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.
Groepsgrootte: Maximaal tien deelnemers.
Open avond: Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bezoekers bekeken ook:
 

Informatief schrijven
Copywriting
Schrijven voor het web
Storytelling
Narratieve journalistiek
 

Bekijk het totale cursusaanbod communicatie en journalistiek

Bekijk het overzicht