Antibiotica en Resistentie

Factsheet

In microbiologische laboratoria is het bepalen van antibioticumgevoeligheid van bacteriën uit patiëntenmonsters routine van de dag. Toename van resistentie van bacteriën tegen antibiotica geeft steeds grotere problemen. Om de testresultaten op de juiste manier te kunnen blijven interpreteren is het van groot belang dat analisten goed op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de resistentieproblematiek. Daarnaast moeten analisten voldoende kennis hebben van het werkingsmechanisme van (nieuwe) antibiotica. Om vast te kunnen stellen voor welke antibiotica een bacterie gevoelig is, conformeren de meeste diagnostische laboratoria zich aan de Europese EUCAST-richtlijnen, deze zijn ook onderdeel van de cursus.

Met de cursus Antibiotica en Resistentie blijven analisten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van resistentieproblematiek, het verwerkingsmechanisme van (nieuwe) antibiotica en de Europese richtlijnen. De cursus is onlangs vernieuwd: het programma is up to date en naast de vertrouwde practica zijn er meer gastcolleges om een zo’n goed mogelijk beeld van de praktijk te schetsen.

Data:

18 oktober, 1 en 8 november 2018

Kosten: € 1350 (vrij van btw)
Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

3 bijeenkomsten van 9.30 - 16.30 uur

Toelatingseisen:

De cursus is bedoeld voor microbiologisch analisten op mlo- en hlo-niveau. De cursus is ook geschikt voor andere laboratoriummedewerkers die zich willen verdiepen in de theorie van antibiotica en resistentie.

Instituut voor Life Sciences and Chemistry

Wilt u meer informatie of ondervindt u problemen bij het inschrijven? Wij helpen u graag verder.
 
Telefoon: 088 - 481 11 99
E-mail: werkenstudie@hu.nl

Heidelberglaan 7

Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Heidelberglaan 7

Locatie-informatie

Deze opleiding op maat

Op uw specifieke kennisvraag zoeken wij graag een antwoord. Zo kunnen wij opleidingen op maat voor u ontwikkelen die qua inhoud, niveau en duur afgestemd zijn op de behoeften van uw bedrijf. Deze in-company opleidingen verzorgen wij bij u in huis, in uw regio of op onze eigen locaties binnen Hogeschool Utrecht.

Informeer

Persoonlijke studievoorlichting

U wilt in een persoonlijk gesprek meer informatie over deze cursus?

Aanmelden