Accountancy

In het kort

Van het advies aan een succesvolle meubelmaker over zijn financiële situatie tot met de bedrijfsovername van twee dochters van het eeuwenoude familiebedrijf... Bedrijven willen jou inhuren als accountant en adviseur omdat jij alles snapt van (hun) cijfers. Jij kunt hun jaarverslag volledig opstellen, controleren en doorgronden. Niemand stuurt jou met een kluitje in het riet als het gaat om het maken of beoordelen van complexe begrotingen of het ontdekken van de eerste tekenen van fraude.

Grote organisaties als PwC, EY, Deloitte en KPMG (de ‘big four’) bieden volop carrièremogelijkheden voor accountants. Maar misschien ligt je hart meer bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) en wil je aan de slag bij een kleiner accountantskantoor? De opleiding Accountancy bereidt je voor op een carrière als registeraccountant of accountant-administratieconsulent.

Duaal studeren betekent werken en leren tegelijk. Bij ons is het in het eerste jaar iets anders ingericht. Dit is namelijk een voltijds studiejaar. Vanaf het tweede studiejaar werk je bij een accountantskantoor en volg je lessen. 

  • Nieuwsgierig of deze opleiding bij je past? Hierover lees je meer bij de opleiding.
  • Benieuwd naar het beroepsperspectief en verder studeren? Kijk dan bij na deze opleiding.

Startdatum:

De duale opleiding start jaarlijks in september en duurt vier jaar. Je volgt het eerste jaar de voltijdsopleiding. Na de propedeuse volg je twee dagen per week lessen op de hogeschool: donderdag en vrijdag. De overige drie dagen werk je bij een accountancykantoor dat voldoet aan onze voorwaarden. De totale studielast is zodoende 40 uur.

Aanmelddeadline: 01 september 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Reken op circa € 1500 aan overige kosten (zoals studiereis en literatuur).

Locatie: Utrecht Science Park (De Uithof)
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS-credits. 1 ECTS-credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4). Afhankelijk van je profiel moet je wiskunde, economie en/of management & organisatie in je pakket hebben. Lees meer over de toelatingseisen.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Daltonlaan 400 en 500

Daltonlaan 500
3584 BK Utrecht
 
Daltonlaan 500

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bekijk het totale overzicht aan
economie- en management
opleidingen voor professionals

Bekijk het overzicht