Bevoegdheid Groepsleerkracht voor Pabo-gediplomeerden

Heb jij je pabodiploma en wil je de bevoegdheid 'groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader' behalen? Dat kan in een half jaar met dit traject. Je mag dan rekenen/wiskunde, Nederlands en vakken uit de profielkeuze in de onderbouw (eerste twee leerjaren) vmbo basis-kader geven.

Bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo

Wat leer je?

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen: algemeen pedagogisch/didactisch handelen gericht op leerlingen onderbouw vmbo; vakinhoud en vakdidactiek van Nederlands, rekenen/wiskunde en naar keuze een profieldeel (Mens & Maatschappij of Mens & Natuur of Engels).

Je leert op verschillende manieren, dankzij blended learning: een passende combinatie van zelfstudie, leerteamleren, digitale omgeving, workshops en werkplekleren/stage. Daarbij zijn er twaalf contactmomenten op het opleidingsinstituut: woensdag of vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, verspreid over zes maanden. Je sluit de opleiding af door middel van een assessment. 

Eerste certificering

In november 2017 zijn de eerste groepsleerkrachten vmbo in Nederland gecertificeerd op Hogeschool Utrecht. Lees hier meer over de certificering.

Kosten 100% vergoed

Dit opleidingstraject kost 4800 euro. Je kunt bij de overheid de subsidie korte scholingstrajecten vo aanvragen. De kosten van het traject worden daarmee volledig vergoed.

Meld je aan

Je kunt je aanmelden voor ‘groepsleerkracht vmbo-onderbouw basis/kader’ via het aanmeldblok aan de rechterkant van deze pagina.

Overige informatie

  • Voor pabo-gediplomeerden (en PA) werkzaam in de onderbouw vmbo basis-kader en VSO.
  • Studietraject van zes maanden (exclusief vakantieperiodes).
  • Minimum aantal deelnemers per groep (woensdag of vrijdag): 12.
  • Incompany: mogelijk vanaf 12 deelnemers.
  • Start: september 2018 (opgeven is mogelijk tot 20 augustus 2018).

Open avond 12 juni

Wilt u werk en studie combineren? Wilt u uw kennis verbreden? Kom dinsdag 12 juni naar de open avond!


open avond voor professionals


Bewaren

Komt u ook?

Schrijf je hier in voor het traject 'groepsleer- kracht vmbo-onderbouw basis/kader’

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten