Lector Pascal Ravesteijn verbonden aan de Master of Informatics van Hogeschool Utrecht

Academisch niveau Master of Informatics

Pascal RavesteijnDe toegepaste masteropleiding Master of Informatics (MSc) staat onder inhoudelijke leiding van Pascal Ravesteijn. Samen met collega-lectoren verbindt Pascal onderwijs en praktijkgericht onderzoek en waarborgt de relatie tussen de masteropleiding en onderzoeksgroepen van Hogeschool Utrecht. Afstudeeronderzoek draagt hierdoor bij aan verdere kennisopbouw van kennis gebieden zoals Business Process Management en innovatie in organisaties.

Beroepspraktijk, Onderwijs en Onderzoek bij Hogeschool Utrecht

Binnen Hogeschool Utrecht (HU) richt onderzoek zich op innovatie van de beroepspraktijk. Onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk, zowel regionaal, nationaal en internationaal, en is nauw verweven met het onderwijs. Dit resulteert ook in een continue vernieuwing van het curriculum.

ICT als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen

Dr. ing. Pascal Ravesteijn is lector bij het Lectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen dat zich richt op ICT als driver van innovatie van business modellen en in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen. Het lectoraat doet onderzoek naar en geeft advies over de verbinding tussen: IT-driven business & process innovation, en e-leadership & digital skills.

Verbonden aan de Master of Informatics sinds aanvang

Naast lector is Pascal ook docent bij de Mastermodule Business Process Management, onderdeel van de Master of Informatics. Pascal is betrokken geweest bij de ontwikkeling van en sinds de start, in 2006, verbonden aan de Master of Informatics.
In 2008 begeleidde Pascal de eerste afstudeerder, Peter Vermeulen. Peter studeerde af op het onderwerp Continuïteitsmanagement rondom informatievoorziening bij kritische zorgprocessen, destijds werkzaam bij Universitair Medisch Centrum te Utrecht (UMC).

CV Pascal Ravesteijn - 1999 tot heden

In 1999 trad Pascal in dienst bij Hogeschool Utrecht. Eerst als trainee en vervolgens als docent bij het Utrecht Business & IT Competence Centre, dat onderdeel was van de afdeling Informatie, Communicatie en Management (met onder meer de opleidingen Informatica en Technische Bedrijfskunde). Hij ontwikkelde trainingen op het gebied van Enterprise Resource Planning voor het bedrijfsleven. Hierdoor ontstond zijn interesse voor procesoptimalisatie in combinatie met automatisering.
In de periode van 2000 tot 2003 volgde Pascal zelf ook een masteropleiding in deeltijd, aan de Nijenrode Business Universiteit. In 2011 promoveerde Pascal, bij Universiteit Utrecht, op onderzoek naar factoren en competenties met betrekking tot implementatie van Business Process Management Systemen.

Door: Mieke Braadbaart