Testimonial Marcel Roest

Marcel Roest, student Werktuigbouwkunde deeltijd, werkt als inspecteur bij Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.

Ik ben deze opleiding gaan volgen met het oog op de toekomst en om mijn kennis te verbreden. Ik hoefde mijn leidinggevende niet te vragen of ik deze opleiding mocht volgen: mijn bedrijf wilde graag dat ik deze opleiding ging volgen. Wat uniek is aan deze werktuigbouwkunde deeltijd bij Hogeschool Utrecht, is dat ik deze opleiding kan combineren met de IKT3-opleiding (Inspectie- en keuringstechnieken level 3, een certificaat van Hobéon). Ik kan dus in vier jaar zowel mijn hbo-diploma als mijn IKT3-certificaat halen. Dit scheelt minimaal twee jaar in vergelijking met andere aanbieders van hbo-opleidingen.

Pittig

“De opleiding is vrij pittig. We komen één keer per week samen op school. Deze bijeenkomst is bedoeld om vragen te stellen. De zelfstudie-uren die van te voren bekend waren, zijn te summier: je moet er thuis erg veel aan doen om het tempo bij te kunnen houden. Het vergt veel tijd en energie naast je normale werkdag. Het is dus belangrijk dat het thuisfront zich realiseert dat je geen tijd hebt voor dingen die je voorheen wel deed. Zorg dat iedereen thuis achter je staat. En begin hier alleen aan als je gemotiveerd en geïnteresseerd bent. Probeer daarnaast tijd te claimen bij je werkgever om eventuele praktijkopdrachten op het werk te kunnen maken, dat scheelt veel privétijd.”

Promotiestap

“Als ik mijn hbo-diploma en het certificaat haal, is dit een promotiestap bij mijn werkgever. Ik krijg dan een stuk meer verantwoordelijkheid. In mijn vakgebied worden bijvoorbeeld diverse berekeningen uitgevoerd. Op dit moment kan ik deze niet controleren omdat ik zelf niet weet hoe deze berekeningen uitgevoerd worden. Na deze opleiding hoop ik meer inzicht te hebben in onder andere deze berekeningen.”