Rouwbegeleidingskunde

Factsheet

De post-bacheloropleiding Rouwbegeleidingskunde is een specialisatie voor beroepskrachten die in hun werk te maken krijgen met verlies en rouw. Het uitgangspunt van deze opleiding is dat er wordt opgeleid volgens de nieuwste inzichten op het gebied van verlies- en rouwverwerking. Deze inzichten zijn de laatste tien jaar ontstaan uit diverse wetenschappelijke onderzoeksgebieden en therapeutische disciplines. Wij benaderen rouw vanuit het oogpunt van hechting, narrativiteit, zingeving en contextueel werken.

Data:

Data 2018 nog nader te bepalen.

Kosten: € 5750 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en exclusief literatuur (prijspeil 2016). Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, mag u studiekosten aftrekken. Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Na het volgen van deze post-bacheloropleiding krijgt u een certificaat met vermelding van de studielast (1141 studiebelastingsuren).

Toelatingseisen:

U heeft affiniteit en ervaring met het thema ‘verlies en rouw’ en heeft daar in uw werk mee te maken. Verder beschikt u over minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding. Deze vooropleiding is voorwaarde om optimaal van deze post-bacheloropleiding te kunnen profiteren. Relevante hbo-opleidingen zijn bijvoorbeeld: Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Creatieve Therapie, Personeel en Arbeid (Human Resource Management), Leraar Basisonderwijs pabo, Verpleegkunde, Psychologie, (Ortho)Pedagogiek en Theologie.
Beschikt u niet over de juiste hbo vooropleiding, maar wel over aantoonbare werkervaring op dat niveau? Dan kunt u gebruikmaken van een door ons aangeboden assessment. 

Wat vinden alumni ervan?

E.H. uit Apeldoorn (afgestudeerd in 2016)
Ik heb veel te danken aan de opleiding Rouwbegeleidingskunde. Vanaf het begin kreeg ik al de indruk dat er een hele heldere opbouw in zat. Alles wat nodig is om een goed functionerende rouwbegeleider te zijn kwam aan de orde. De docenten hebben de colleges vanuit bezieling en professionaliteit overgebracht. Ook het contact met de medestudenten was inspirerend. Zodoende was het iedere keer weer een feest om naar Utrecht te komen.
Antoinette Krot-Asjes uit Heino (afgestudeerd december 2015)
Als maatschappelijk werker in een verpleeghuis heb ik dagelijks met de gevolgen van verlies van gezondheid en dus met rouw van cliënten en hun naasten te maken.
De opleiding Rouwbegeleidingskunde heeft mij een wezenlijke verdieping aangereikt die aansluit bij mijn ervaring in de dagelijkse praktijk.
Het is heerlijk om met gemotiveerde professionals uit allerlei werkvelden te sparren onder begeleiding van een kundig en enthousiast docententeam.
Door het maken van een beroepsproduct werd ik uitgedaagd om mijn kennis vorm te geven. Dit heeft geresulteerd in het geven van verschillende cursussen en workshops binnen mijn werkveld in de gezondheidszorg. Dat was een uitkomst die ik van te voren niet had verwacht!
Monique Wolters uit Melick (afgestudeerd in 2016)
Ik heb de opleiding Rouwbegeleidingskunde als zeer positief ervaren.
De opleiding is heel divers: er komen veel verschillende thema’s aan bod die je vormen tot toekomstig rouw- en verliestherapeut. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om onderwerpen in te brengen, zodat ook je eigen interessegebied wordt gevoed met informatie over het thema rouw en verlies.
Alle docenten zijn zeer gedreven: ze willen iets van hun lessen maken, je voorzien van voldoende informatie om zo je kennis en kunde te verbreden.
Met name de diepgang die gezocht wordt heeft mij persoonlijk en professioneel geraakt, maar tevens ook enorm gevormd als toekomstig rouw- en verliestherapeut.
Het is een pittige opleiding qua inhoud en tijdsinvestering, maar daar krijg je ook heel veel voor terug!
Ik vind het dan ook absoluut de moeite waard om dit pad te hebben bewandeld.

Contact

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bezoekers bekeken ook:


Hanteren van Agressie, train de trainer 
Supervisorenopleiding 
Transactionele Analyse  


Bekijk het totale cursusaanbod maatschappij en recht

Bekijk het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten