Master of Informatics

Factsheet

U bent op zoek naar actuele kennis van het ICT-vakgebied? U wilt actuele theorieën direct kunnen toepassen in uw organisatie? U wilt in kunnen spelen op gebruikerswensen, marktontwikkelingen, wetgeving en organisatieverbeteringen? U wilt zich ontwikkelen tot een strategische businesspartner? Dan biedt de Master of Informatics u precies de kennis, vaardigheden en inzichten die u zoekt. De opleiding besteedt aandacht aan organisatie, strategie, informatiemanagement, architectuur, procesinnovaties en verandering.

De Master of Informatics behandelt de afstemming tussen de organisatie en de ICT en geeft u een volledig inzicht hoe nieuwe ontwikkelingen snel en effectief ingebed kunnen worden in uw werkomgeving. U maakt zich de vereiste vaktechnische (advies)vaardigheden eigen en bereidt zich optimaal voor op een carrièrestap. U leert denken en werken vanuit de bedrijfsprocessen en vanuit die achtergrond keuzes te maken over de inzet van IT.

De Master of Informatics kent twee specialisaties:

 • Business Information Management
 • Business & IT-architectuur

Post-hbo-opleidingen en mastermodules

Door de modulaire opbouw kunt u in uw eigen tempo studeren. Tevens kunt u na iedere mastermodule besluiten om verder te studeren op weg naar uw post-hbo- of masterdiploma. De volgende post-hbo-opleidingen zijn onderdeel van de Master of Informatics:

Startdatum:

De deeltijdopleiding Master of Informatics heeft vier instroommomenten per jaar: 1 september, 1 november, 1 februari en 1 april. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

Kosten: € 20.500 (vrij van btw)
Prijsinformatie:
 • Master
  € 20.500 voor de Master of Informatics en € 500 voor de studiereis
 • Post-hbo
  € 9.900
 • Masterclass
  € 3.750 per masterclass

Alle bedragen zijn vrij van btw en inclusief boeken en readers. Lees meer over Kosten.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

De Master of Informatics duurt twee jaar en heeft een studielast van 60 ECTS-credits. Een ECTS-credit staat gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Toelatingseisen:

Een hbo-diploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van een toetsing van het curriculum vitae en een intakegesprek. Beschikt u niet over een hbo-diploma dan kan hbo werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

Open dag:

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. We beantwoorden al uw vragen en kijken samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de Open avond. U kunt ook vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen met de opleidingsmanager van de opleiding.

23 augustus 2018: Informatiemiddag ICT deeltijdopleidingen

Any Questions Meer informatie

Topopleiding 2014 t/m 2017

Topopleiding keuzegids Masters 2014  Topopleiding Master 2015
Gouden zegel voor topopleiding 2016 volgens Keuzegids Masters  Zegel topopleiding Keuzegids Masters 2017

De deeltijdopleiding Master of Informatics is in de Keuzegids Masters van 2014, 2015, 2016 en 2017 aangemerkt als topopleiding.


Bewaren

Ervaringen

Lees wat studenten zeggen over de Master of Informatics.

Lees meer

ICT Deeltijd Opleidingen – Hogeschool Utrecht

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn!

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie