Master Leraar Duits

Factsheet

Heeft u als leraar Duits de behoefte om uw kennis over de Duitse cultuur en taal te verdiepen? Wilt u graag uw lesbevoegdheid uitbreiden? Dan is de deeltijdopleiding Master of Education Leraar Duits geschikt voor u.

De opleiding bereidt u voor op een carrière als leraar Duits voor de bovenbouw havo/vwo. Na afronding benadert uw taalvaardigheid die van ‘Muttersprachler’ en heeft u een volledig overzicht van de chronologie en genres binnen de Duitstalige literatuur. Vooral heeft u de vaardigheden en kennis om zelf onderwijsmateriaal voor de bovenbouw te ontwikkelen en bestaand materiaal kritisch te beoordelen.

Wilt u weten of deze opleiding bij u past? Of bent u benieuwd naar het beroepsperspectief en doorstudeermogelijkheden?

Data:

Startdatum: jaarlijks in september.
Aanmelddeadline: 1 september.

 

Deze masteropleiding start jaarlijks in september. U volgt één dag per week, op woensdag, lessen op Hogeschool Utrecht. Op contractbasis kunt u in ieder blok aanschuiven bij losse modulen.

Kosten: € 1912 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Let op: dit is het minimale collegegeldtarief dat u betaalt. De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

 

Daarnaast moet u rekening houden met € 350 tot € 380 aan overige kosten (literatuurkosten per jaar).

 

U bent al leraar en wilt een bachelor- of masteropleiding gaan volgen? Dan kunt u wellicht een lerarenbeurs aanvragen. U kunt deze beurs aanvragen via de site van DUO. Ook leest u hier alles over de voorwaarden, bedragen en uitzonderingen.

 

Komt u niet in aanmerking voor de lerarenbeurs? Dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming leraren aanvragen.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht
Omvang: De nominale studieduur van deze opleiding is twee jaar (90 ECTS credits). 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Houd er rekening mee dat het een deeltijdopleiding betreft en een combinatie met een aanstelling van meer dan 0,7 door veel studenten als zwaar wordt ervaren.
Toelatingseisen:

Een bachelorgraad en een tweedegraadsbevoegdheid in hetzelfde vak. Of een wo-bachelorgraaad inclusief educatieve minor leidend tot beperkte tweedegraadsbevoegdheid in hetzelfde vak. Of een wo-bachelorgraad in hetzelfde vak en een eerste- of tweedegraadsbevoegdheid in een ander vak.

 

De student is werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs of in het hbo. Daarnaast is het aan te bevelen dat de student vanaf het eerste jaar enige uren onderbevoegd lesgeeft in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of in het hbo. Indien dit beslist niet mogelijk is, volgt de student een stage met ten minste 80 uur onderbevoegd lesgeven in het eerstegraadsgebied. Lees meer over de toelatingseisen.

Open avond: Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Vraag de lerarenbeurs aan

Bent u al leraar en wilt u een opleiding gaan volgen? Dan kunt u een lerarenbeurs aanvragen. De lerarenbeurs vergoedt een groot deel van de kosten voor uw opleiding.

Klein meisje steekt haar vinger op in de klas

Lees meer

Deze opleiding als bachelor volgen?

Lessituatie deeltijd bachelor

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Padualaan 97

Padualaan 97
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers