Kinderoefentherapie

Factsheet

De oefentherapie kent twee geregistreerde specialisaties. Eén daarvan is de Kinderoefentherapie.
De kinderoefentherapeut behandelt kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, ofwel  kinderen met een hulpvraag op het gebied van bewegen.
De opleiding Kinderoefentherapie is in het kader van het project Leven Lang Leren (LLL) van de HU geherstructureerd tot het Onderwijsprogramma Kinderoefentherapie.
Het programma bestaat uit  tien cursussen van ieder 140 studiebelastingsuren (SBU) (= 5 EC), waarvan  zes verplichte cursussen om geregistreerd kinderoefentherapeut te worden (totaal 840 SBU). Voorwaarde hierbij is dat u de eerste cursus gevolgd heeft, voordat u kunt deelnemen aan de andere cursussen.

U treft hier de studiegids aan van dit onderwijsprogramma.

Wegens gebrek aan belangstelling zal vanaf studiejaar 2017-2018 de opleiding Kinderoefentherapie niet meer van start gaan.

Het is mogelijk om als 4-jaar opgeleide bachelor oefentherapeut aan te melden voor de opleiding Master Fysiotherapie. In het specialisme Kinderfysiotherapie van deze masteropleiding kunnen zowel bachelor fysiotherapeuten als bachelor oefentherapeuten participeren. Zie voor meer informatie www.mfys.hu.nl. Voor studiejaar 2017-2018 bestaat voor deze opleiding inmiddels een wachtlijst.

Data:

September 2016 start de 1e cursus van het onderwijsprogramma Kinderoefentherapie. De meeste cursussen uit het onderwijsprogramma kinderoefentherapie worden op zaterdag van 9.00-15.30 gegeven. Binnen 2 jaar kan de specialisatie kinderoefentherapie behaald worden.

Kosten: € 5520 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De cursuskosten staan vermeld bij de betreffende cursusonderdelen en gelden voor het studiejaar 2016-2017.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

840 studiebelastingsuren

Toelatingseisen:

Dit onderwijsprogramma is bestemd voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (met enige ervaring in het geven van oefentherapie aan kinderen en mogelijkheid om opdrachten in de praktijk te kunnen uitvoeren), Kinderoefentherapeuten (volgen losse cursussen als bij- en nascholing), andere paramedische beroepsbeoefenaars (losse cursussen). Cursus 1 (Basisschoolkind) is verplicht om andere cursusonderdelen te kunnen volgen. Indien u zich wilt specialiseren, dient u in het bezit te zijn van een Bachelordiploma Oefentherapie.

Centrum voor Bewegingsstudies

Heidelberglaan 7

Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Heidelberglaan 7

Locatie-informatie

Bolognalaan 101

Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht
 
Exterieur Bolognalaan 1

Locatie-informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten