Informatief schrijven: glasheldere teksten

Factsheet

Glashelder schrijven voor een breed publiek? Dat leert u in de cursus Informatief schrijven: glashelder schrijven bij Centrum voor Communicatie & Journalistiek. De cursus is bedoeld voor onder meer communicatiemedewerkers, wetenschappers, journalisten en beleidsmedewerkers.

Hoe leesbaar vinden uw lezers uw teksten? Wat maakt teksten leesbaarder? U weet misschien dat u zinnen beter niet te lang maakt en dat een actieve formulering beter werkt dan een passieve, maar kent u alle technieken waarmee u teksten leesbaarder maakt?

Glasheldere teksten zijn belangrijk omdat u zo informatie overbrengt. Maar ook als u lezers wilt overtuigen, wilt aanzetten tot actie of wilt verleiden tot nadenken, is helderheid essentieel. Maak uw teksten helderder met soms verrassend eenvoudige ingrepen. Uw lezer laat zich daarna overtuigen. Lezers vragen heldere teksten.

Leer heldere teksten schrijven met een effectieve structuur. Verstevig uw grip op het schrijfproces en leer schrijfblokkades omzeilen doordat u bewust bekwaam schrijft.  Schrijf informatieve teksten voor een brede lezersgroep – op journalistieke leest geschoeid.

Past deze cursus bij u en waarom zou u deze nou juist bij CCJ, Hogeschool Utrecht doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

De cursus Glashelder schrijven vervolgt u met Informatief schrijven: schrijven met meer impact: na deze twee cursus schrijft u teksten die leesbaarder, overtuigender en aantrekkelijker zijn.

Data:

Najaar 2018:
2 oktober t/m 20 november, 13.30 – 16.30 uur (middag)
4 oktober t/m 22 november, 19.00 – 22.00 uur (avond)

Kosten: € 795 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Zes dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Toelatingseisen:

Hbo-niveau en ruime schrijfervaring. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Open avond:

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Wat vinden cursisten ervan?

Els Bijholt
"De cursus Informatief Schrijven zorgt dat je sneller, beter en met meer plezier schrijft. Je leert de kernboodschap van een tekst duidelijk over te brengen. De interactieve werkwijze in de lessen maakt dat je aandacht niet verslapt. Het lesmateriaal gebruik ik nog regelmatig. En ook belangrijk: een super docent!"

Martine Berghout

"Een ware eye-opener. De docent is een bevlogen man die van een directe aanpak houdt en iedereen bij de les betrekt. Ik weet nu veel beter hoe ik een helder en prettig leesbaar stuk schrijf. Een leuke bijkomstigheid is dat het me ook met het lezen van teksten geweldig heeft geholpen. Tijdens het lezen van een tekst kan ik wollig taalgebruik sneller vereenvoudigen. En dit scheelt een hoop tijd en frustratie."

Mariëlle van der Lee

"De cursus heeft mij bewust gemaakt van het schrijfproces. Ik kan nu veel beter teksten ontleden en zien waar het fout (en goed) gaat. Met deze achtergrondkennis geniet ik nog meer van taal en teksten. Ik heb goede oefeningen gekregen, die ik nog steeds regelmatig enthousiast toepas. Ik had deze cursus niet willen missen."

Rosanna van der Graaf
"Informatief schrijven was voor mij een echte eye opener. Voor mijn werk schrijf ik veel teksten en op één of andere manier liep dat nooit lekker. De tekst was in spreektaal en had geen structuur. Met Informatief Schrijven heb ik geleerd hoe je een tekststructuur toepast, wat de juiste zinsopbouw is en hoe je een tekst aantrekkelijk maakt. Het heeft mij erg geholpen in mijn dagelijkse functie als marketeer."

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl
Facebook: facebook.com/ccj.hu/
Twitter: @CCJHU
Instagram: instagram.com/ccj.hu/
LinkedIn: linkedin.com

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bezoekers bekeken ook:
 

Creatief schrijven
Schrijven voor het web
Narratieve journalistiek
 

Bekijk het totale cursusaanbod communicatie en journalistiek

Bekijk het overzicht