Nieuws

RSS feed
 • HU start masteropleiding People Analytics

  04-04-2017 Onderwijs professionals

  Vanaf september 2019 kun je bij Hogeschool Utrecht (HU) een master volgen in ‘people analytics’. People analytics gebruikt technologie, gedragswetenschap en data bij human resource management. Volgens HU-docent en onderzoeker Sjoerd van den Heuvel is er in het werkveld een groeiende behoefte aan HRM-professionals die people analytics op een juiste manier weten toe te passen in organisaties.

 • Inschrijving Lerarenbeurs van 1 april tot en met 30 juni 2017

  31-03-2017

  Als leraar bent u nooit uitgeleerd. U werkt immers in een dynamische omgeving die zich voortdurend ontwikkelt. Wilt u zich verder specialiseren of heeft u de ambitie om een eerstegraads bevoegdheid te halen? De Lerarenbeurs maakt het voor u - als bevoegd leraar in het (speciaal) po, vo, mbo of hbo – mogelijk om met een flinke vergoeding een erkende hbo-bachelor- of masteropleiding te volgen. Naast subsidie voor collegegeld, studie- en reiskosten, voorziet de beurs ook in de bekostiging van studieverlof. De inschrijving voor de Lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni 2017.

 • HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

  16-03-2017

  Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

 • Boek: Hoe doe je onderzoek als onderwijzer?

  13-03-2017

  Praktijkgericht onderzoek doen in het onderwijs kent zijn eigen onderzoeksprocessen en -dilemma’s. Dr. Lisette Munneke, onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht, brengt ze in kaart in een boek dat dit voorjaar verschijnt. “Moet je afstand nemen als onderzoeker, of mag je ook betrokken zijn.”

 • Topopleiding Master Zorgtrajectontwerp zesmaal goedkoper

  07-03-2017 Marlou-de-Kuiper

  De deeltijdopleiding Master of Science Zorgtraject Ontwerp (MZO) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegeld fors omlaag en kunnen veel meer professionals de opleiding volgen. Professionals leren in de MZO hoe de zorg beter, effectiever en goedkoper kan. Al drie jaar achtereen wordt de MZO in de Keuzegids Masters aangemerkt als ‘topopleiding’.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten