RSS feed
  • Boek: Hoe doe je onderzoek als onderwijzer?

13-03-2017

Praktijkgericht onderzoek doen in het onderwijs kent zijn eigen onderzoeksprocessen en -dilemma’s. Dr. Lisette Munneke, onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht, brengt ze in kaart in een boek dat dit voorjaar verschijnt. “Moet je afstand nemen als onderzoeker, of mag je ook betrokken zijn.”

• Topopleiding Master Zorgtrajectontwerp zesmaal goedkoper

07-03-2017 Marlou-de-Kuiper

De deeltijdopleiding Master of Science Zorgtraject Ontwerp (MZO) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegeld fors omlaag en kunnen veel meer professionals de opleiding volgen. Professionals leren in de MZO hoe de zorg beter, effectiever en goedkoper kan. Al drie jaar achtereen wordt de MZO in de Keuzegids Masters aangemerkt als ‘topopleiding’.

• Hogescholen bundelen krachten deeltijdonderwijs

06-03-2017 Heel veel in deeltijd

Maandag 6 maart is de campagne heelveelindeeltijd.nl van start gegaan. Twintig hogescholen brengen hierin hun deeltijdaanbod samen op één website. De gezamenlijke campagne is gelanceerd op de campus van de HAN in Nijmegen. HAN CvB-lid Diana de Jong onthulde de eerste banner en lanceerde de website.

• Zes HU-masters ‘topopleiding’ volgens Keuzegids Masters 2017

28-02-2017 Zegel topopleiding Keuzegids Masters 2017

Zes masteropleidingen van Hogeschool Utrecht hebben van de Keuzegids Masters 2017 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen. Hogeschool Utrecht is daarnaast volgens de Keuzegids voor het derde opeenvolgende jaar de beste grote masteraanbieder in het hbo. De jaarlijkse ranking van de Keuzegids Masters wordt voor een groot deel bepaald door het oordeel van de eigen studenten.

• Opleidingstrajecten op maat voor pabo-gediplomeerden in het vmbo

31-01-2017

Voor pabo-gediplomeerden in het vmbo komen vanaf februari 2017 opleidingstrajecten op maat om een bevoegdheid te halen. Staatssecretaris Dekker heeft dit voorstel van de VO-raad, Onderwijscoöperatie en Vereniging Hogescholen overgenomen. Dit biedt een oplossing voor de ongeveer 1500 pabo-gediplomeerden in het vmbo die volgens de wet onbevoegd zijn om in het vmbo les te geven. Hogeschool Utrecht gaat opleidingstrajecten aanbieden.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers