RSS feed
  • Nieuwe HU Bibliotheek geopend

09-01-2017 HU Bibliotheek PL 99

De nieuwe HU Bibliotheek opent vandaag, op 9 januari, haar deuren in het gerenoveerde gebouw aan de Padualaan 99. In de centraal gelegen HU Bibliotheek vind je niet alleen alle boeken en materialen van de Utrechtse HU-opleidingen, maar ook 520 studieplekken en binnenkort het nieuwe ‘HUBlab’.

• Ervaringsdeskundigen met licht verstandelijke beperking gaan studenten trainen

20-12-2016 Ervaringsdeskundigen met licht verstandelijke beperking gaan studenten trainen

Dinsdag 20 december 2016 beklinken het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht (HU) en de LFB, belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking, hun samenwerking voor het komende jaar. Twee ervaringsdeskundige trainers gaan binnen de opleiding Social Work een jaar lang samen met docenten van de HU lessen verzorgen aan studenten en aan de slag als co-onderzoeker.

• Bewegingslab Hogeschool Utrecht geopend

14-12-2016 Opening Bewegingslab

Op 13 december is het Bewegingslab Human Movement & Adaptation geopend bij het Instituut voor Bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. In het lab staat nieuwe apparatuur waarmee studenten, onderzoekers en docenten onderzoek doen naar hoe mensen met een ziekte of aandoening bewegen, en hoe dat de kwaliteit van leven beïnvloedt.

• Robotisering en Automatisering: eHealth in regio Utrecht

13-12-2016 Helianthe Kort

De mogelijke gevolgen van technologische ontwikkelingen staan flink in de belangstelling. Sommige deskundigen voorspellen een krimpende werkgelegenheid, anderen zijn optimistisch en zien juist nieuw werk ontstaan. Platform31 deed verkennend onderzoek naar de effecten van Robotisering & Automatisering op de werkgelegenheid, de gevraagde competenties en het onderwijs voor de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Een interview met Helianthe Kort, lector Vraaggestuurde Zorg aan Hogeschool Utrecht.

• Mediation naast strafzaken landelijk ingevoerd

12-12-2016 gesprek

Mediation tijdens het strafrechtproces wordt toch landelijk ingevoerd. Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie, besloot eerder om vanaf 1 november jl. de pilot mediaton naast strafzaken stop te zetten. Maar op 8 december nam de Tweede Kamer een amendement aan om deze vorm van mediation juist uit te breiden. Marion Uitslag, onderzoeker en docent bij de post-hbo-opleiding Mediation van Hogeschool Utrecht: “Het is belangrijk voor mensen dat ze persoonlijk betrokken zijn bij de uitkomst van hun conflict.”

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers