RSS feed
  • Hogescholen bundelen krachten deeltijdonderwijs

06-03-2017 Heel veel in deeltijd

Maandag 6 maart is de campagne heelveelindeeltijd.nl van start gegaan. Twintig hogescholen brengen hierin hun deeltijdaanbod samen op één website. De gezamenlijke campagne is gelanceerd op de campus van de HAN in Nijmegen. HAN CvB-lid Diana de Jong onthulde de eerste banner en lanceerde de website.

• Zes HU-masters ‘topopleiding’ volgens Keuzegids Masters 2017

28-02-2017 Zegel topopleiding Keuzegids Masters 2017

Zes masteropleidingen van Hogeschool Utrecht hebben van de Keuzegids Masters 2017 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen. Hogeschool Utrecht is daarnaast volgens de Keuzegids voor het derde opeenvolgende jaar de beste grote masteraanbieder in het hbo. De jaarlijkse ranking van de Keuzegids Masters wordt voor een groot deel bepaald door het oordeel van de eigen studenten.

• Opleidingstrajecten op maat voor pabo-gediplomeerden in het vmbo

31-01-2017

Voor pabo-gediplomeerden in het vmbo komen vanaf februari 2017 opleidingstrajecten op maat om een bevoegdheid te halen. Staatssecretaris Dekker heeft dit voorstel van de VO-raad, Onderwijscoöperatie en Vereniging Hogescholen overgenomen. Dit biedt een oplossing voor de ongeveer 1500 pabo-gediplomeerden in het vmbo die volgens de wet onbevoegd zijn om in het vmbo les te geven. Hogeschool Utrecht gaat opleidingstrajecten aanbieden.

• HU-docent schrijft boek over gamedidactiek

19-01-2017 Gamedidactiek conferentie

Met games en spelelementen worden lessen leuker, maar hoe zet je ze in zodat het leerdoel daadwerkelijk gehaald wordt? HU-docent Martijn Koops is al jaren bezig met de didactiek van games en het ontwikkelen van spellen. Op 24 januari komt zijn boek ‘Gamedidactiek’ uit: “Begin bij je leerdoel en ontwerp daar je spel op.”

• Verbeterde Leergang Conditiemeting door samenwerking

18-01-2017 NEN

Al vele jaren wordt de markt opgeleid in Conditiemeting volgens de norm voor conditiemeting NEN 2767. Tot vandaag deden de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) en Hogeschool Utrecht dat separaat van elkaar. Vanaf januari 2017 zijn de opleidingen geïntegreerd om zodoende de markt op een meer uniforme manier op te leiden.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers