Nieuws

RSS feed
 • Pabo-afgestudeerden halen nieuwe lesbevoegdheid vmbo

  10-04-2017 Lessituatie Padualaan 97

  Pabo-gediplomeerden die werken in het vmbo kunnen vanaf komend voorjaar de nieuwe bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo onderbouw basis/kader’ halen. De eerste nascholingsopleiding bij Hogeschool Utrecht zit al vol.

 • Anita Faber-Wildeboer wint Arendje Jansen Prijs

  04-04-2017 Anita Faber-Wildeboer wint Arendje Jansen prijs

  Anita Faber-Wildeboer heeft de Arendje Jansen Prijs 2017 gewonnen. De prijs wordt door Hogeschool Utrecht uitgereikt aan de verpleegkundige die het best laat zien wat het betekent om te blijven leren.

 • HU start masteropleiding People Analytics

  04-04-2017 Onderwijs professionals

  Vanaf september 2019 kun je bij Hogeschool Utrecht (HU) een master volgen in ‘people analytics’. People analytics gebruikt technologie, gedragswetenschap en data bij human resource management. Volgens HU-docent en onderzoeker Sjoerd van den Heuvel is er in het werkveld een groeiende behoefte aan HRM-professionals die people analytics op een juiste manier weten toe te passen in organisaties.

 • Inschrijving Lerarenbeurs van 1 april tot en met 30 juni 2017

  31-03-2017

  Als leraar bent u nooit uitgeleerd. U werkt immers in een dynamische omgeving die zich voortdurend ontwikkelt. Wilt u zich verder specialiseren of heeft u de ambitie om een eerstegraads bevoegdheid te halen? De Lerarenbeurs maakt het voor u - als bevoegd leraar in het (speciaal) po, vo, mbo of hbo – mogelijk om met een flinke vergoeding een erkende hbo-bachelor- of masteropleiding te volgen. Naast subsidie voor collegegeld, studie- en reiskosten, voorziet de beurs ook in de bekostiging van studieverlof. De inschrijving voor de Lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni 2017.

 • HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

  16-03-2017

  Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten