RSS feed
  • Lesgeven kan je leren: 50 jaar opleiden van leraren

24-01-2018 Faculteit Educatie

‘Leraar ben je van nature, of je wordt het nooit’. Geloof het of niet, ooit was dat een serieuze gedachte. Bij Instituut Archimedes weten ze beter. Lesgeven is een vak dat je kan leren. En daarvoor is voortdurende vernieuwing van de opleiding nodig, in reactie op veranderingen in de maatschappij. “Na bijna 50 jaar is de lerarenopleiding een unieke combinatie van vak- en beroepsopleiding”, zegt hogeschooldocent Dirk van der Veen.

• "De journalist van de toekomst is meer dan een schrijver"

12-01-2018

De journalist van de toekomst is niet alleen een goede schrijver en opiniemaker, maar weet ook technische mogelijkheden te gebruiken, volgens Piet Bakker. Bakker nam op 11 januari afscheid met een laatste college als lector Massamedia en Digitalisering bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek.

• 'Breed inzetbare professional' tegen versnippering

06-12-2017 Breed inzetbare professional tegen versnippering verzuimbegeleiding

Fatima Yazami, raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming, onderzocht in haar master FSP versnippering bij de aanpak van schoolverzuim. Haar voorstel: vervang de parade aan professionals door één verantwoordelijke per kind, de breed inzetbare professional. In januari start de pilot; de HU doet parallel onderzoek.

• HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

17-11-2017

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.

• Hogeschool Utrecht wint award voor onderwijsinnovatie

08-11-2017 SURF winnaars

Pieter Cornelissen, programmadirecteur onderwijsinnovatie van Hogeschool Utrecht (HU), heeft de SURF onderwijsaward voor onderwijsinnovatie ontvangen. De award is door ICT- samenwerkingsorganisatie SURF uitgereikt aan onderwijsmedewerkers die het verschil maken in onderwijsinnovaties.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers