RSS feed
  • Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten

11-05-2017 Psychische-problemen

Zes hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.

• Instituut voor Bewegingsstudies en Siilo brengen veilig ‘appen’ naar het onderwijs

04-05-2017 Messenger app van Siilo

Techbedrijf Siilo heeft een veilig alternatief ontwikkeld voor het WhatsApp-gebruik in de zorg, dat in Nederland in rap tempo door zorgverleners wordt omarmd in hun dagelijkse praktijk. Het Instituut voor Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht gaat nu samenwerken met Siilo om de app verder te ontwikkelen, zodat de app ook goed in onderwijssituaties binnen het beweegdomein kan worden gebruikt. “De huidige en toekomstige zorgprofessionals hebben behoefte aan laagdrempelige, gemakkelijke en veilige technologieën die het samenwerken en samen leren in de zorg ondersteunen”, vertelt Dorien Ginsel, docent, onderzoeker en initiatiefneemster van de samenwerking.

• Resultaten HBO Monitor 2016 bekend

20-04-2017 HBO Monitor

Het bruto uurloon van afgestudeerden van Hogeschool Utrecht (HU) is in 2016 gestegen naar 15,29 euro. In 2015 was dat nog 15,00 euro. Alumni van de HU verdienen hiermee significant meer dan het landelijk hbo-gemiddelde van 13,96 euro. Dit blijkt uit cijfers van de HBO Monitor 2016, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• Pabo-afgestudeerden halen nieuwe lesbevoegdheid vmbo

10-04-2017 Lessituatie Padualaan 97

Pabo-gediplomeerden die werken in het vmbo kunnen vanaf komend voorjaar de nieuwe bevoegdheid ‘groepsleerkracht vmbo onderbouw basis/kader’ halen. De eerste nascholingsopleiding bij Hogeschool Utrecht zit al vol.

• Anita Faber-Wildeboer wint Arendje Jansen Prijs

04-04-2017 Anita Faber-Wildeboer wint Arendje Jansen prijs

Anita Faber-Wildeboer heeft de Arendje Jansen Prijs 2017 gewonnen. De prijs wordt door Hogeschool Utrecht uitgereikt aan de verpleegkundige die het best laat zien wat het betekent om te blijven leren.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers