RSS feed
  • Onderwijsmodules leren professionals omgaan met verward gedrag

10-04-2018

Om professionals in zorg, welzijn en veiligheid beter te leren werken en omgaan met ‘verward gedrag in de wijk’ maken Hogeschool Utrecht en Inholland een hbo-brede onderwijsmodule.

• Opleiding Master forensisch sociale professional voor wettelijk collegegeld

10-04-2018

De deeltijdopleiding master forensisch sociale professional (FSP) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september 2018 een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegegeld fors omlaag en wordt de opleiding voor meer professionals betaalbaar. De master biedt een gedegen theoretische basis over het werken met cliënten in het gedwongen kader.

• HU-docent schrijft boek voor leerkrachten op superdiverse school

23-03-2018

Basisschoolklassen met kinderen van vijf verschillende nationaliteiten zijn – ook in Zeeland - geen uitzondering meer. Ria Goedhart uit Middelburg schreef een boek met tips voor leerkrachten: ‘Samenleren op een superdiverse school’, dat vrijdag gepresenteerd wordt.

• Drie HU-masters 'topopleiding' volgens Keuzegids Masters 2018

07-03-2018 Keuzegids Masters

Hogeschool Utrecht (HU) doet het nog steeds goed in de Keuzegids Masters, maar krijgt wel meer concurrentie. Drie masteropleidingen van de HU hebben van de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen, waar dat er vorig jaar nog zes waren. Op de ranglijst van grote masteraanbieders in het hbo eindigt de HU dit jaar op de tweede plaats, vlak achter Windesheim en gevolgd door de HAN, Fontys en Hogeschool Rotterdam.

• HU en Crunchr lanceren Crunchr Academic Version

27-02-2018 Cursusgroep People Analytics

Hogeschool Utrecht is een strategisch partnerschap aangegaan met Crunchr, een online tool voor People Analytics. Deze tool maakt personeels- en organisatiedata op een snelle en toegankelijke manier inzichtelijk voor Human Resource (HR)-professionals, waardoor verbanden tussen personeels- en organisatiedoelstellingen helder worden. In hun gezamenlijk doelstelling de People Analytics competenties van (toekomstige) HR-professionals verder te ontwikkelen, lanceren de HU en Crunchr nu Crunchr Academic Version: een variant van Crunchr, speciaal voor People Analytics-onderwijs.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers