RSS feed
  • HU ondertekent convenant voor bestrijden personeelstekort in de zorg

29-06-2017 SamUZ

Diverse sectoren in de zorg hebben te maken met personeelstekorten en deze dreigen alleen maar groter te worden. Dertig zorg- en onderwijsorganisaties uit de regio Utrecht, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben nu afgesproken deze tekorten samen te gaan bestrijden. Op 29 juni jl. ondertekenden ze daartoe het convenant SamUZ.

• Kandidaten gezocht voor omscholing naar ICT Business Analist

28-06-2017 ICT Bootcamp voor HU-studenten

In september 2017 start Hogeschool Utrecht met het nieuwe traject ICT Omscholing Business Analist. Hiermee kunnen hoogopgeleiden zonder specifieke ICT-achtergrond zich laten omscholen om straks direct in een ICT-baan op hbo-niveau van start te gaan.

• HU start leergang Privacy Officer

23-06-2017

Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?

• Studentwaardering voor HU stabiel

18-05-2017 Logo NSE

Studenten van Hogeschool Utrecht beoordelen hun opleiding in 2017 nagenoeg hetzelfde als in 2016. De meeste thema’s van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 laten namelijk een trend zien van -0,03 tot +0,01. Over het algemeen liggen de scores van de HU iets onder het landelijk gemiddelde.

• Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab

12-05-2017

Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers