HU start met AD academy in Amersfoort

05-10-2017

Met de instemming van de Hogeschoolraad op woensdag 4 oktober heeft Hogeschool Utrecht groen licht voor het oprichten van een Associate Degree Academy (AD academy) met de focus op het economisch domein op haar locatie in Amersfoort. De hogeschool kiest hiermee, in aansluiting op de maatschappelijke behoefte en haar strategische koers, voor uitbreiding van haar assortiment op niveau 5. Met deze zelfstandige tweejarige hbo-opleiding kunnen onder andere havo en mbo niveau 4 studenten hun kansen op de snel veranderende en complexe arbeidsmarkt vergroten. Ook kunnen zij daarna doorstromen naar een bacheloropleiding.

Michel Dingarten

Om de oprichting van de AD academy vorm te gaan geven is Michel Dingarten aangesteld als kwartiermaker en zal daarbij worden ondersteund door projectleider Marnix van den Berg. De ambitie is om in vijf jaar te groeien naar een academy met zo’n 1500 studenten met als standplaats Amersfoort. Daarmee ontstaat op De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort een onderwijs community met niveau 4, 5 en 6 onder één dak in directe aansluiting op de (regionale) arbeidsmarkt.

Foto: Marleen Stoker