RSS feed
  • Opleidingstrajecten op maat voor pabo-gediplomeerden in het vmbo

31-01-2017

Voor pabo-gediplomeerden in het vmbo komen vanaf februari 2017 opleidingstrajecten op maat om een bevoegdheid te halen. Staatssecretaris Dekker heeft dit voorstel van de VO-raad, Onderwijscoöperatie en Vereniging Hogescholen overgenomen. Dit biedt een oplossing voor de ongeveer 1500 pabo-gediplomeerden in het vmbo die volgens de wet onbevoegd zijn om in het vmbo les te geven. Hogeschool Utrecht gaat opleidingstrajecten aanbieden.

• HU-docent schrijft boek over gamedidactiek

19-01-2017 Gamedidactiek conferentie

Met games en spelelementen worden lessen leuker, maar hoe zet je ze in zodat het leerdoel daadwerkelijk gehaald wordt? HU-docent Martijn Koops is al jaren bezig met de didactiek van games en het ontwikkelen van spellen. Op 24 januari komt zijn boek ‘Gamedidactiek’ uit: “Begin bij je leerdoel en ontwerp daar je spel op.”

• Verbeterde Leergang Conditiemeting door samenwerking

18-01-2017 NEN

Al vele jaren wordt de markt opgeleid in Conditiemeting volgens de norm voor conditiemeting NEN 2767. Tot vandaag deden de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) en Hogeschool Utrecht dat separaat van elkaar. Vanaf januari 2017 zijn de opleidingen geïntegreerd om zodoende de markt op een meer uniforme manier op te leiden.

• Nieuwe HU Bibliotheek geopend

09-01-2017 HU Bibliotheek PL 99

De nieuwe HU Bibliotheek opent vandaag, op 9 januari, haar deuren in het gerenoveerde gebouw aan de Padualaan 99. In de centraal gelegen HU Bibliotheek vind je niet alleen alle boeken en materialen van de Utrechtse HU-opleidingen, maar ook 520 studieplekken en binnenkort het nieuwe ‘HUBlab’.

• Ervaringsdeskundigen met licht verstandelijke beperking gaan studenten trainen

20-12-2016 Ervaringsdeskundigen met licht verstandelijke beperking gaan studenten trainen

Dinsdag 20 december 2016 beklinken het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht (HU) en de LFB, belangenbehartiging door en voor mensen met een verstandelijke beperking, hun samenwerking voor het komende jaar. Twee ervaringsdeskundige trainers gaan binnen de opleiding Social Work een jaar lang samen met docenten van de HU lessen verzorgen aan studenten en aan de slag als co-onderzoeker.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers