RSS feed
  • Statushouders aan de slag in het onderwijs

22-05-2018 hu buiten

Het verwachte lerarentekort in de regio Utrecht loopt naar verwachting verder op, tot zo’n 125 fte per jaar. Het aanboren van nieuwe doelgroepen is een mogelijkheid om hier iets aan te doen. Hogeschool Utrecht en drie scholengemeenschappen hebben de handen ineen geslagen om geïnteresseerde en geschikte statushouders op te leiden tot tweedegraads docent. Dit doen ze met het project ‘Statushouders in onderwijs aan de slag’.

• Nieuwe master slaat brug tussen technologie en creativiteit

09-05-2018 Master Data Driven Design

Data wordt wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Bedrijven beschikken over een overvloed aan data, maar weten onvoldoende wat ze ermee moeten. De nieuwe master Data Driven Design van Hogeschool Utrecht (HU) richt zich precies daarop: het ontwikkelen van aantrekkelijke concepten, producten en diensten op basis van en door interactie met data. Bedrijven zitten te springen om zulke professionals.

• HU en HAN bieden samen masteropleiding Educational Needs aan in Arnhem

23-04-2018

Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan samen de master Educational Needs aanbieden in Arnhem. Deze deeltijdopleiding is bedoeld als vervolg voor ambitieuze afgestudeerden van de bachelor lerarenopleidingen van de HAN. Ook afgestudeerden van andere (leraren)opleidingen kunnen zich inschrijven.

• Resultaten HBO-Monitor 2017 bekend

19-04-2018

De positie van alumni van Hogeschool Utrecht (HU) is verbeterd in 2017. De tevredenheid van HU-afgestudeerden over hun baan is gestegen, de werkloosheid in deze groep daalde licht. Ook verdienen HU-alumni nog altijd iets meer dan het landelijke gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van de HBO-Monitor 2017, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• Onderwijsmodules leren professionals omgaan met verward gedrag

10-04-2018

Om professionals in zorg, welzijn en veiligheid beter te leren werken en omgaan met ‘verward gedrag in de wijk’ maken Hogeschool Utrecht en Inholland een hbo-brede onderwijsmodule.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers