Nieuws

RSS feed
 • Drie HU-masters 'topopleiding' volgens Keuzegids Masters 2018

  07-03-2018 Keuzegids Masters

  Hogeschool Utrecht (HU) doet het nog steeds goed in de Keuzegids Masters, maar krijgt wel meer concurrentie. Drie masteropleidingen van de HU hebben van de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen, waar dat er vorig jaar nog zes waren. Op de ranglijst van grote masteraanbieders in het hbo eindigt de HU dit jaar op de tweede plaats, vlak achter Windesheim en gevolgd door de HAN, Fontys en Hogeschool Rotterdam.

 • HU en Crunchr lanceren Crunchr Academic Version

  27-02-2018 Cursusgroep People Analytics

  Hogeschool Utrecht is een strategisch partnerschap aangegaan met Crunchr, een online tool voor People Analytics. Deze tool maakt personeels- en organisatiedata op een snelle en toegankelijke manier inzichtelijk voor Human Resource (HR)-professionals, waardoor verbanden tussen personeels- en organisatiedoelstellingen helder worden. In hun gezamenlijk doelstelling de People Analytics competenties van (toekomstige) HR-professionals verder te ontwikkelen, lanceren de HU en Crunchr nu Crunchr Academic Version: een variant van Crunchr, speciaal voor People Analytics-onderwijs.

 • Lesgeven kan je leren: 50 jaar opleiden van leraren

  24-01-2018 Faculteit Educatie

  ‘Leraar ben je van nature, of je wordt het nooit’. Geloof het of niet, ooit was dat een serieuze gedachte. Bij Instituut Archimedes weten ze beter. Lesgeven is een vak dat je kan leren. En daarvoor is voortdurende vernieuwing van de opleiding nodig, in reactie op veranderingen in de maatschappij. “Na bijna 50 jaar is de lerarenopleiding een unieke combinatie van vak- en beroepsopleiding”, zegt hogeschooldocent Dirk van der Veen.

 • "De journalist van de toekomst is meer dan een schrijver"

  12-01-2018

  De journalist van de toekomst is niet alleen een goede schrijver en opiniemaker, maar weet ook technische mogelijkheden te gebruiken, volgens Piet Bakker. Bakker nam op 11 januari afscheid met een laatste college als lector Massamedia en Digitalisering bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek.

 • 'Breed inzetbare professional' tegen versnippering

  06-12-2017 Breed inzetbare professional tegen versnippering verzuimbegeleiding

  Fatima Yazami, raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming, onderzocht in haar master FSP versnippering bij de aanpak van schoolverzuim. Haar voorstel: vervang de parade aan professionals door één verantwoordelijke per kind, de breed inzetbare professional. In januari start de pilot; de HU doet parallel onderzoek.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten