RSS feed
  • De zeven krachten van Begeleid Uitdagend Onderwijs

13-09-2017 Faculteit Educatie

Drs. Tjerk de Boer, opleider, trainer en adviseur bij het nascholingscentrum van HUpabo bij Hogeschool Utrecht, heeft een artikel gepubliceerd over Begeleid Uitdagend Onderwijs in het vakblad Prima Onderwijs.

• HU opent collegejaar 2017-2018 met pleidooi voor samenwerking

24-08-2017 jaaropening 2017

Docenten, medewerkers en studenten van Hogeschool Utrecht hebben op donderdag 24 augustus samen met partners uit kennisinstellingen en de beroepspraktijk het collegejaar 2017/2018 feestelijk geopend. De jaaropening had als thema ‘De HU van Morgen’. Collegevoorzitter Jan Bogerd: “Samenwerking is nodig. Samenwerking zit in ons DNA.”

• HU schoolt hoogopgeleiden om tot ICT'ers

24-08-2017 ICT omscholing

In september start de HU met een nieuw opleidingstraject, ICT Omscholing Business Analist. Hiermee kunnen hoogopgeleiden (hbo en wo) zonder specifieke IT-achtergrond zich laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start gaan.

• HU maakt deeltijdopleidingen flexibel

03-08-2017 Paula-Veltink

Leven Lang Leren vraagt om voldoende mogelijkheden om werk, privé en studie te combineren. De HU speelt daarop in met de pilot Flexibilisering die september 2017 van start gaat. Deeltijdstudenten kunnen vanaf dan terecht bij een aantal heel flexibel ingerichte deeltijdopleidingen, waaronder de Parttime Management Opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Commerciële economie, Management Economie & Recht en Human Resource Management (HRM).

• Eerste Roland van Linge Prijs uitgereikt

24-07-2017 Uitreiking van de Roland van Linge Prijs

Masterstudent Mariska Kempenaar ontving onlangs de eerste Roland van Linge Prijs voor haar afstudeeronderzoek aan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (tot 1 september de Master Zorgtraject Ontwerp). Zij onderzocht de haalbaarheid, wenselijkheid en implementatie van een netwerk over Cerebro Vasculair Accident, ook wel beroerte genoemd. De prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden docent en onderzoeker Roland van Linge, die vanaf het begin betrokken was bij de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW).

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers