RSS feed
  • HU-studente wint Challenge Seksuele Vorming 2030

17-11-2017

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren op het gebied van seksualiteit bewustere keuzes maken? Die vraag legde Rutgers, kenniscentrum seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren, voor aan studenten. Het team van HU-student Dorien van der Deen werd gekozen tot winnaar.

• Hogeschool Utrecht wint award voor onderwijsinnovatie

08-11-2017 SURF winnaars

Pieter Cornelissen, programmadirecteur onderwijsinnovatie van Hogeschool Utrecht (HU), heeft de SURF onderwijsaward voor onderwijsinnovatie ontvangen. De award is door ICT- samenwerkingsorganisatie SURF uitgereikt aan onderwijsmedewerkers die het verschil maken in onderwijsinnovaties.

• HU trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

• Student HU ontwikkelt betere screening op hart- en vaatziekten bij vrouwen

09-10-2017

Lonneke Kamer ontwikkelt een screenings- en begeleidingsplan voor vrouwen in de hoogste risicogroep voor hart- en vaatziekten: zij die last hebben gehad van ernstige hoge bloeddruk tijdens een zwangerschap. Kamer deelde haar onderzoek en plannen tijdens haar afstudeerpresentatie van de masteropleiding Advanced Nursing Practice.

• HU start met AD academy in Amersfoort

05-10-2017 Michel Dingarten

Hogeschool Utrecht gaat een Associate Degree Academy (AD academy), met de focus op het economisch domein, oprichten op haar locatie in Amersfoort. Met deze zelfstandige tweejarige hbo-opleiding kunnen onder andere havo en mbo niveau 4 studenten hun kansen op de snel veranderende en complexe arbeidsmarkt vergroten. Ook kunnen zij daarna doorstromen naar een bacheloropleiding.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers