RSS feed
  • Studentwaardering voor HU stabiel

18-05-2017 Logo NSE

Studenten van Hogeschool Utrecht beoordelen hun opleiding in 2017 nagenoeg hetzelfde als in 2016. De meeste thema’s van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 laten namelijk een trend zien van -0,03 tot +0,01. Over het algemeen liggen de scores van de HU iets onder het landelijk gemiddelde.

• Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab

12-05-2017

Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.

• Hogescholen bundelen onderzoek naar ervaringsgerichte therapieën tegen psychische klachten

11-05-2017 Psychische-problemen

Zes hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben besloten om intensiever samen te werken op het gebied van vaktherapieën tegen psychische klachten. Hiertoe hebben ze de nieuwe Coöperatie KenVaK ‒ Kennisontwikkeling Vaktherapieën ‒ opgericht. Naar verwachting kunnen door deze vorm van samenwerking meer mensen met psychische problemen geholpen worden én op een betere manier.

• Instituut voor Bewegingsstudies en Siilo brengen veilig ‘appen’ naar het onderwijs

04-05-2017 Messenger app van Siilo

Techbedrijf Siilo heeft een veilig alternatief ontwikkeld voor het WhatsApp-gebruik in de zorg, dat in Nederland in rap tempo door zorgverleners wordt omarmd in hun dagelijkse praktijk. Het Instituut voor Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht gaat nu samenwerken met Siilo om de app verder te ontwikkelen, zodat de app ook goed in onderwijssituaties binnen het beweegdomein kan worden gebruikt. “De huidige en toekomstige zorgprofessionals hebben behoefte aan laagdrempelige, gemakkelijke en veilige technologieën die het samenwerken en samen leren in de zorg ondersteunen”, vertelt Dorien Ginsel, docent, onderzoeker en initiatiefneemster van de samenwerking.

• Resultaten HBO Monitor 2016 bekend

20-04-2017 HBO Monitor

Het bruto uurloon van afgestudeerden van Hogeschool Utrecht (HU) is in 2016 gestegen naar 15,29 euro. In 2015 was dat nog 15,00 euro. Alumni van de HU verdienen hiermee significant meer dan het landelijk hbo-gemiddelde van 13,96 euro. Dit blijkt uit cijfers van de HBO Monitor 2016, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers