Lerarenbeurs

Bent u leraar en wilt u zich verder specialiseren in het onderwijs of heeft u de ambitie om een eerstegraads bevoegdheid te halen? De ‘Lerarenbeurs voor scholing’ maakt het mogelijk om met een flinke vergoeding een erkende hbo-bachelor- of masteropleiding te volgen.

Vanaf april 2017 kunt u zich weer inschrijven.

Vergoeding en studieverlof

De lerarenbeurs vergoedt een groot deel van de kosten voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Uw werkgever kan daarnaast een vergoeding krijgen om vervanging tijdens uw studieverlof te bekostigen.

Voor wie?

De lerarenbeurs is bestemd voor bevoegde leraren in primair of voortgezet onderwijs, middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Ook invalkrachten, ambulant begeleiders, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en remedial teachers komen in aanmerking. Docenten die eerder voor een bacheloropleiding gebruik hebben gemaakt van de Lerarenbeurs, kunnen nu opnieuw een beurs aanvragen voor een masteropleiding.

Hogeschool Utrecht: uw partner voor de Lerarenbeurs

Wie kiest voor de HU kan rekenen op onderwijs dat direct aansluit op de eigen beroepspraktijk. Zowel in inhoud, als in vorm en tempo. Een snel groeiend deel van ons aanbod wordt aangeboden in een vorm van blended learning, waardoor u deels onafhankelijk van plaats en flexibel in tijd kunt studeren. Bij de tweede- en eerstegraads lerarenopleidingen kunt u kiezen uit opleidingsvarianten met twee of zeven bijeenkomsten per blok. Zo kunt u uw studie goed met uw werk combineren.

Aanvraagperiode lerarenbeurs 2017: vanaf april kunt u zich weer inschrijven

De aanvraagperiode van de lerarenbeurs voor studiejaar 2017-2018 start in april 2017. De lerarenbeurs kunt u digitaal aanvragen via de website van DUO. Hier vindt u ook alle voorwaarden, bedragen en uitzonderingen.

Beurzen worden toegekend op volgorde van binnenkomst. Dus wees er vroeg bij!

U kunt onder andere voor de volgende opleidingen van de HU de ‘Lerarenbeurs voor scholing’ aanvragen:

Deeltijd bacheloropleidingen

Deeltijd masteropleidingen

Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVAO, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten