Zintuiglijke prikkelverwerking; hoe je kijkt bepaalt wat je ziet, hoe je denkt en handelt (door Astrid van Hertum) (dit evenement is geweest)

Zintuiglijke Prikkelverwerking (ZiP) is het vermogen om informatie uit ons lichaam en de omgeving via de zintuigen op te nemen, te verwerken en daarop een gepaste reactie (gedrag) te geven.

hl7 studentIn iedere klas zitten kinderen die voortdurend bijten op het koortje van hun trui of blijven tikken met hun voet. Jij, als juf of meester kunt dan één keer, twee keer of misschien zelf heel vaak vragen om te stoppen met dit kauwen of tikken…want stel je voor dat de leerling anders de instructie niet mee krijgt…?!!!

Anders kijken is dan het proberen waard. Deze kinderen hebben dit ‘bewegen’ hard nodig! Ze zijn zintuiglijk onder- of overprikkeld en proberen om zich juist te concentreren. Vraag jezelf eens af: Hoe kijk jij als leerkracht? Wat denk jij als je een kind ziet wiebelen op z’n stoel? En hoe handel je dan? Door je bewust te worden van je eigen gedrag kun je in de toekomst anders gaan handelen! Soms is een beetje tikken, kauwen en wiebelen heel functioneel.

Meer info

Datum
Donderdag 9 november 2017 van 10.00 – 16.00 uur of
Donderdag 18 januari 2018 van 10.00 – 16.00 uur
Omvang
1 bijeenkomst
Kosten
€ 230,-  (inclusief lunch)
Locatie
Theaterhotel Oranjerie Roermond