Nascholing Waterveiligheid in Nederland (dit evenement is geweest)

06-10-2016

Waterveiligheid en wateroverlast zijn aantrekkelijke, actuele thema’s voor het aardrijkskunde onderwijs. In deze nascholing duikt u in de wereld van klimaatverandering, waterbeleid en waterbeheer. Wat zijn de nieuwe uitgangspunten van het waterveiligheidsbeleid? Hoe wordt Nederland heringericht? En hoe waterbewust moet je zijn als bewoner van dit natte landje? Met vier series van drie parallelle workshops verzamelt u precies die praktische, didactische en theoretische kennis die u nodig heeft voor uw lessen.

Waterschap De Stichtse Rijnlanden is gastheer van deze nascholing en geeft u een kijkje achter de schermen van werken aan veilige dijken en droge voeten. Zie hoe het calamiteitenteam dreigend hoogwater op de Nederrijn-Lek het hoofd biedt en vergelijk hoe dat 400 jaar geleden gebeurde. Doe zelf mee met een dijkinspectie! Of test hoe wateroverlast in stedelijk gebied voorkomen kan worden. Ontdek Hoogwater op het Schoolplein, dé online lesmodule om het waterbewustzijn van uw leerlingen te verhogen. De regionale lesvariant voor Utrecht en omgeving is nu beschikbaar en wordt tijdens deze nascholing feestelijk gelanceerd en toegelicht. Neem ook praktische ideeën mee naar huis voor waterproefjes en educatieve samenwerking met het waterschap.

Kortom: een aantrekkelijke nascholing in het midden van het land. Er is plaats voor 40 deelnemers, geef u dus snel op!

Datum, tijd, locatie en kosten

Wanneer: donderdag 6 oktober 2016
Tijd: 16:00 - 20:00 uur
Waar: Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2, 3994 Houten
Kosten: gratis (dankzij een subsidie van de Unie van Waterschappen)

Aanmelden is mogelijk tot 1 oktober 2016.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Vincent van der Maaden.