MicroMasterclass Digidata: Visualisatie & Content marketing (dit evenement is geweest)

15-06-2017

De MicroMasterclass Digidata: Visualisatie & Content marketing van het Centrum voor Communicatie & Journalistiek belooft een bijzondere avond te worden, met een afwisselende mix van inspiratie, innovatie en stimulans op het gebied van creativiteit, content marketing, infographics en datavisualisatie. Een must voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met communicatie, schrijven, journalistiek en media.
Hacking your senses & #prikkeljebrein @ Centrum voor Communicatie & Journalistiek.

MicroMasterclass

Inloop vanaf 16:45 uur met 'prikkelende' hapjes & drankjes vooraf.

• 17:30 uur: Opening door Hans de Clercq, instituutsdirecteur Media & Journalistiek
  • 18:00 uur: Ruud Tuithof, Toekomstdenker en voorzitter JCI Nederland over: ‘Shi(f)t happens - being future proof for the digital age’
  • 18:30 uur: MicroMasterclass ‘De kracht van Datavisualisate & Infographics’ met Gerard Smit/ Benedikt Wöppel. Wat hebben Florence Nightingale en het bankroet van Griekenland gemeen? Volgens Gerard heel veel. Met datavisualisatie maak je complexe informatie vaak beter inzichtelijk dan met tekst. Every picture tells a story en daarmee zit je op de pols van de tijd! Krijg tijdens de MicroMasterclass een korte inkijk in deze wereld en neem mooie ideeën gelijk mee naar huis of naar je werk.
  • 19:30 uur: Intermezzo: culinaire smaaksensatie
  • 19:45 uur: MicroMasterclass ‘Content marketing & infographics: een match! Mits je het goed toepast’ met Miranda Coehoorn: Waarom gebruik je infographics in content marketing? Om verbanden en processen inzichtelijk te maken en het verhaal beeldend - om zo aan te sluiten bij de behoeften en interesses van de klant. Een beeldend verhaal inspireert de kijker, maar welke effecten hebben infographics op je marketingdoel? En aan welke criteria moeten infographics voldoen binnen effectieve content marketing?
  • 20:45 uur: “Gehackt?!”

Datum: donderdag 15 juni 2017, 16:45 tot 20:45 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Centrum voor Communicatie & Journalistiek, Bolognalaan 101 (ruimte 1.204) te Utrecht

Let op: Er zijn momenteel geen plaatsen meer beschikbaar, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst.

Overig: Deelname aan deze avond is gratis, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. (Bonus: schrijf je ter plekke in voor een andere CCJ-cursus en ontvang een early bird korting van 10%.) Blijf op de hoogte van het programma en alle praktische zaken rond de MicroMasterclass via Twitter en de website www.ccj.hu.nl.

Info sprekers

Gerard Smit: Gerard Smit was docent aan de School voor Journalistiek. Daarnaast is hij onderzoeker bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek en publiceert over visuele journalistiek. Gerard Smit studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, werkte onder andere als redacteur bij verschillende vaktijdschriften, deed onderzoek naar de werkwijze van onderzoeksjournalisten en geeft les in kritisch denken, beeld denken, filosofie en religie en storytelling.

Benedikt Wöppel: Benedikt Wöppel is een in Amsterdam gevestigde Duitse grafisch ontwerper, videokunstenaar, en muzikant met ervaring in het onderwijs. Zie ook www.benediktwoeppel.net.

Miranda Coehoorn: Begonnen in de journalistiek, doorgestoomd naar tijdschriften, werkzaam geweest als communicatieadviseur bij diverse grote namen, als Creative Editor en Creative Director gewerkt bij diverse bureaus in de Customer Media en ook nog eigenaar van een eigen bureau MC-Creators. Creatief multimediabrein mag ze gerust genoemd worden. Er is geen communicatievraagstuk zo ingewikkeld of er is een oplossing voor. Miranda is professional op het gebied van Customer Media, Content Marketing Strategie en on- en offline concepten. Haar belangrijkste drijfveer los van alle platforms blijft bij haar het maken van echt contact. Dat is uiteindelijk waar het om draait en wat het verschil maakt.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00