Herstelrecht (dit evenement is geweest)

13-11-2017

Op maandag 13 november 2017 organiseert de HU een ochtend over herstelrecht. Herstelrecht voorziet meestal in de behoeften van slachtoffers en daders, namelijk het ontstane probleem oplossen en de verhouding herstellen. Dit is helend voor de relatie tussen dader en slachtoffer als voor de school en andere betrokkenen.

HerstelrechtWat is herstelrecht? Het uitgangspunt bij herstelrecht is om bij een conflict (waarbij mensen elkaar schade berokkenen) het slachtoffer te laten vertellen wat hem is aangedaan en de dader in de gelegenheid te stellen de schade die hij heeft aangericht te herstellen. Het gaat bij herstelrecht om drie kernvragen: Wat is er gebeurd? Wie is hierdoor geraakt? Hoe kan dat anders?

Herstelrecht voorziet meestal in de behoeften van slachtoffers en daders, namelijk het ontstane probleem oplossen en de verhouding herstellen. Dit is helend voor de relatie tussen dader en slachtoffer als voor de school en andere betrokkenen. Door de schade te herstellen zet de dader zijn excuus om in actie en verdient hij daarmee zijn plek terug in de gemeenschap. Voor het slachtoffer worden onder andere onbeantwoorde vragen over het gebeurde opgelost en ontvangt hij/zij verontschuldigingen van de dader.

Meer info

Datum: Maandag 13 november 2017 van 9.00 – 12.00 uur
Door: John Ritzen
Omvang: 1 bijeenkomst
Kosten € 100,-
Locatie: Theaterhotel Oranjerie Roermond