Evenementen

RSS feed
 • Informatiebijeenkomsten Master Educational Needs (t/m september 2018)

  22-08-2018 Lessituatie Padualaan 97

  Het Seminarium voor Orthopedagogiek organiseert in 2018 informatiebijeenkomsten over de Master Educational Needs: Leraar Speciaal Onderwijs en het modulaire aanbod.

 • Informatiemiddag deeltijdopleidingen ICT

  23-08-2018 Any questions

  Heb je belangstelling voor een of meerdere ICT deeltijdopleidingen van Hogeschool Utrecht? Je bent van harte welkom bij een van de interactieve presentaties tijdens de informatiemiddag op 23 augustus aanstaande.

 • Omgaan met moeilijke situaties

  03-09-2018 logopedie

  Elke klas heeft wel eens 'een slechte dag'. Een dag waarop je als leerkracht nog zó je best doet, maar niets lijkt te werken. Gelukkig is dat bij de meeste klassen de volgende dag weer 'spontaan genezen'. Er zijn echter klassen waarbij het lijkt of de problemen blijvend zijn. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan een aantal gereedschappen die je helpen om te gaan met moeilijke situaties.

 • Health Tuesday: Conversational Design inzetten in zorg en welzijn

  11-09-2018

  Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen. Samen met Greenberry verkennen we de kansen voor zorg en welzijn.

 • Executieve functies belangrijker dan het IQ?

  26-09-2018 Lesgeven aan kinderen

  Vaak hoor ik dat het belangrijk is om het IQ te weten van een leerling. Aangenomen wordt dat het een goede voorspeller van schoolsucces óf falen is. Maar als een leerling voortdurend zit te dromen in de klas? Of moeite heeft met veranderingen, óf niet in staat is effectief om te gaan met zijn of haar emoties, óf ? Kennelijk zijn voornoemde vaardigheden of competenties minstens zo belangrijk als een IQ of misschien nog wel belangrijker.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.