Social Media - van strategie tot plan van aanpak

Factsheet

"De meeste organisaties hebben moeite om meer zichtbaarheid en omzet te realiseren. Vooral via social media. But trust me, het is makkelijker dan je denkt."

Het digitale communicatielandschap is volop in beweging. Daardoor is het voor elke communicatieprofessional een topsport om up-to-date te blijven. Net als alle andere ontwikkelingen doorloopt ook social media de hele cyclus van belofte of hype tot volledig geïntegreerd en onmisbaar medium. En als professional weet jij als geen ander dat de hype voorbij is. Je voelt haarfijn aan dat ‘aantal volgers, likes en retweets’ niet je grote doelstelling kan zijn.

Jij wilt antwoord op vragen als:

• Wat draagt social media (marketing) bij aan onze doelstellingen?
  • Wat is de (marketing)waarde van al die volgers en fans?
  • Hoe weten we welke social inspanningen voor ons relevant zijn?
  • Hoe organiseer ik de huidige social activiteiten tot een strategische aanpak?
  • Met welke contentstrategie maak ik van leden en volgers online ambassadeurs?

Tijdens de cursus Social media – van strategie tot plan van aanpak leer je zelf het antwoord vinden op deze vragen, zodat je voortaan zelf elke online communicatie uitdaging doelgericht kunt aanpakken. We gaan dieper in op wat een goede social mediastrategie kan doen voor jouw organisatie. We laten je zien hoe jouw aanpak moet beginnen bij de vertaalslag van de organisatiedoelstellingen naar haalbare social kpi´s. Hoe je met de juiste tools onthult wat de social hotspots van de communities rondom je organisatie zijn, zoals je klanten, leden, ambassadeurs en werknemers. Je leert met de combinatie van deze data en jouw feilloze kennis van de zes grootste social mediakanalen in Nederland een social story creëren. Vervolgens laten we je zien hoe je deze vertaalt naar relevante social activaties, gekoppeld aan de meest optimale customer journey. En uiteraard leer je hoe je al het bovenstaande kunt vatten in overzichtelijke en overtuigende rapportages.

Data: Voorjaar 2018:
Maandagavond 26 maart tot en met 7 mei
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Najaar 2018:
Maandagavond 17 september tot en met 29 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Kosten: € 1.195,- (vrij van btw)
Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang: Vijf dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat van deelname.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00