Social Media - van strategie tot plan van aanpak

Factsheet

“De meeste organisaties hebben moeite om meer zichtbaarheid en omzet te realiseren. Vooral via social media. But trust me, het is makkelijker dan u denkt.”

Het digitale communicatielandschap is volop in beweging. Daardoor is het voor elke communicatieprofessional een topsport om up-to-date te blijven. Net als alle andere ontwikkelingen doorloopt ook social media de hele cyclus van belofte of hype tot volledig geïntegreerd en onmisbaar medium. En als professional weet u als geen ander dat de hype voorbij is. U voelt haarfijn aan dat ‘aantal volgers, likes en retweets’ niet uw grote doelstelling kan zijn.
U wilt antwoord op vragen als:

• Wat draagt social media (marketing) bij aan onze doelstellingen?
  • Wat is de (marketing)waarde van al die volgers en fans?
  • Hoe weten we welke social inspanningen voor ons relevant zijn?
  • Hoe organiseer ik de huidige social activiteiten tot een strategische aanpak?
  • Met welke contentstrategie maak ik van leden en volgers online ambassadeurs?

Tijdens de cursus Social media – van strategie tot plan van aanpak leert u zelf het antwoord vinden op deze vragen, zodat u voortaan zelf elke online communicatie uitdaging doelgericht kunt aanpakken. We gaan dieper in op wat een goede social mediastrategie kan doen voor uw organisatie. We laten u zien hoe uw aanpak moet beginnen bij de vertaalslag van de organisatiedoelstellingen naar haalbare social kpi´s. Hoe u met de juiste tools onthult wat de social hotspots van de communities rondom uw organisatie zijn, zoals uw klanten, leden, ambassadeurs en werknemers.
U leert met de combinatie van deze data en uw feilloze kennis van de zes grootste social mediakanalen in Nederland een social story creëren. Vervolgens laten we u zien hoe u deze vertaalt naar relevante social activaties, gekoppeld aan de meest optimale customer journey. En uiteraard leert u hoe u al het bovenstaande kunt vatten in overzichtelijke en overtuigende rapportages.

Diploma:

Na het succesvol afronden van deze cursus krijgt u een bewijs van deelname.

Data: Najaar 2018:
Maandagavond 17 september tot en met 29 oktober
(5 bijeenkomsten)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: € 1.195,- (vrij van btw)
Prijsinformatie: Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.
Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang: Vijf dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat van deelname.
Toelatingseisen:

Hbo-niveau. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Groepsgrootte: Maximaal twaalf deelnemers.
Open avond:

Bent u toe aan de volgende stap in uw carrière? Wilt u uw kennis en vaardigheden actualiseren? U bent van harte welkom bij Hogeschool Utrecht.
We hebben een ruim aanbod om uw doelen te verwezenlijken op een manier die bij u past:

• Bacheloropleidingen
  • Masteropleidingen
  • Cursussen
Graag kijken we met u hoe u een studie met uw werk kunt combineren. Dat is mogelijk tijdens een open avond, waar we persoonlijk kennismaken en al uw vragen beantwoorden. Samen verkennen we welk traject het beste bij u(w leven) past.

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00