Kinderoefentherapie: Het basisschoolkind

Factsheet

Diagnostiek en interventie 1

Diagnostiek en interventie I is de eerste cursus uit de reeks van zes van het onderwijsprogramma voor het behalen van de specialisatie Kinderoefentherapie. Voor wie een andere cursus uit het onderwijsprogramma wil volgen, is deze eerste cursus verplicht. Onderwerp is het basisschoolkind (4-12 jaar) met een hulpvraag op het gebied van bewegen. Tijdens de cursus wordt de visie van de kinderoefentherapie besproken. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op het methodisch handelen van de kinderoefentherapeut. De focus ligt op enkelvoudige motorische problematiek. Tijdens de cursus staat transparantie van het methodisch handelen en klinisch redeneren centraal. Er wordt daarom uitvoerig aandacht besteed aan de verslaglegging.

Wegens gebrek aan belangstelling zal vanaf studiejaar 2017-2018 de opleiding Kinderoefentherapie niet meer van start gaan.

Het is mogelijk om als 4-jaar opgeleide bachelor oefentherapeut aan te melden voor de opleiding Master Fysiotherapie. In het specialisme Kinderfysiotherapie van deze masteropleiding kunnen zowel bachelor fysiotherapeuten als bachelor oefentherapeuten participeren. Zie voor meer informatie www.mfys.hu.nl. Voor studiejaar 2017-2018 bestaat voor deze opleiding inmiddels een wachtlijst.

Data:

Geannuleerd

Kosten: € 1025 (vrij van btw)
Prijsinformatie: De cursuskosten gelden voor het studiejaar 2017-2018.
Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

140 studiebelastingsuren

Toelatingseisen:

De cursus is bestemd voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (in bezit van een bachelordiploma indien u zich wilt specialiseren) en andere paramedici. Cursus 1 (Basisschoolkind) is verplicht om andere cursusonderdelen te kunnen volgen.

Centrum voor Bewegingsstudies

Heidelberglaan 7

Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Heidelberglaan 7

Locatie-informatie

Bolognalaan 101

Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht
 
Exterieur Bolognalaan 1

Locatie-informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten