Informatief schrijven: schrijven met meer impact

Factsheet

Schrijven met meer impact? Dat leert u in de cursus Informatief schrijven: schrijven met meer impact aan Hogeschool Utrecht. De opleiding is bedoeld voor onder meer communicatiemedewerkers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmedewerkers.

Overtuigen argumenten of is het iets anders waardoor lezers 'ja' zeggen? In de cursus Informatief schrijven: schrijven met meer impact leert u dat lezersgedrag voorspelbaar is en dat eenvoudige ingrepen volstaan om uw lezer wegwijs te maken in uw tekst. Uw lezers laten zich daarna graag informeren en overtuigen.

Van beleidsteksten (waar een Raad van Bestuur of een gemeenteraad 'ja' of 'nee' tegen zegt) tot offertes (die wel of niet tot een opdracht leiden): effectieve teksten hebben impact. Of u nu bij de overheid werkt, bij een multinationale onderneming of adviezen schrijft namens een onderzoeksinstelling: vergroot uw overtuigingskracht en verstevig uw grip op het schrijfproces doordat u bewust bekwaam schrijft.

Van argumenteren tot framing en van overtuigingsprincipes tot personal storytelling: u leert de fijne kneepjes van het vak kennen.

Leer beter overtuigen. Leer de verschillen kennen tussen adviseren, overtuigen en argumenteren.

Past deze cursus/module bij u en waarom zou u deze nou juist bij Centrum voor Communicatie & Journalistiek, Hogeschool Utrecht doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze cursus/module door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

De cursussen Informatief schrijven: glasheldere teksten en Informatief schrijven: schrijven met meer impact horen bij elkaar: na deze twee cursussen schrijft u teksten die leesbaarder, overtuigender en aantrekkelijker zijn.

Data:

Najaar 2018

Donderdagmiddag 11 oktober t/m 13 december
Tijd: 13.30-16.30 uur

Kosten: € 795 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

Dit bedrag is inclusief studiemateriaal.

Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Omvang:

Vijf dagdelen. Na het volgen van deze cursus krijgt u een certificaat van deelname.

Toelatingseisen:

Hbo-niveau en ruime schrijfervaring. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij uw cv.

Open avond:

Tijdens de open avond maken wij graag kennis met u. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we al uw vragen en kijken we samen welk traject het beste bij u past. Lees meer over de open avond.

Wat vinden cursisten ervan?

Els Bijholt
"De cursus Informatief Schrijven zorgt dat je sneller, beter en met meer plezier schrijft. Je leert de kernboodschap van een tekst duidelijk over te brengen. De interactieve werkwijze in de lessen maakt dat je aandacht niet verslapt. Het lesmateriaal gebruik ik nog regelmatig. En ook belangrijk: een super docent!"

Martine Berghout

"Een ware eye-opener. De docent is een bevlogen man die van een directe aanpak houdt en iedereen bij de les betrekt. Ik weet nu veel beter hoe ik een helder en prettig leesbaar stuk schrijf. Een leuke bijkomstigheid is dat het me ook met het lezen van teksten geweldig heeft geholpen. Tijdens het lezen van een tekst kan ik wollig taalgebruik sneller vereenvoudigen. En dit scheelt een hoop tijd en frustratie."

Mariëlle van der Lee

"De cursus heeft mij bewust gemaakt van het schrijfproces. Ik kan nu veel beter teksten ontleden en zien waar het fout (en goed) gaat. Met deze achtergrondkennis geniet ik nog meer van taal en teksten. Ik heb goede oefeningen gekregen, die ik nog steeds regelmatig enthousiast toepas. Ik had deze cursus niet willen missen."

Rosanna van der Graaf
"Informatief schrijven was voor mij een echte eye opener. Voor mijn werk schrijf ik veel teksten en op één of andere manier liep dat nooit lekker. De tekst was in spreektaal en had geen structuur. Met Informatief Schrijven heb ik geleerd hoe je een tekststructuur toepast, wat de juiste zinsopbouw is en hoe je een tekst aantrekkelijk maakt. Het heeft mij erg geholpen in mijn dagelijkse functie als marketeer."

Centrum voor communicatie en Journalistiek

Telefoon: 088 - 481 35 00
E-mail:  ccj@hu.nl
Website: www.ccj.hu.nl