Finance & Control

(voorheen Bedrijfseconomie)

In het kort

De hbo-opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) leidt u op tot de financiële spil binnen een organisatie. U leert het management van een organisatie financieel ondersteunen, leert bedrijfsdoelstellingen te vertalen in financieel-economische doelen en financiële budgetten opstellen en analyseren. U leert in vier jaar tijd alle aspecten van finance en control kennen en u kunt na deze opleiding de juiste adviezen geven bij financiële beslissingen binnen een bedrijf.

De studie is verdeeld in drie fases. De eerste anderhalf jaar van de studie bestaat uit een brede oriëntatie op de wereld waarin de bedrijfseconoom opereert. U verdiept zich dan in aspecten als bedrijfskunde, bedrijfseconomie, marketing, HR, informatiemanagement en internationale economie. In de tweede anderhalf jaar werkt u aan alle benodigde kennis en vaardigheden uit de bedrijfseconomische toolbox (onder andere jaarverslaggeving, kostprijsberekening, financiering, fiscaliteit). Het laatste jaar staat in het teken van het afstuderen. U volgt twee overkoepelende vakken en voert één of twee afstudeeropdrachten uit.

Na de opleiding kunt u als volleerd bedrijfseconoom een belangrijke rol vervullen bij de financiële ontwikkeling van een organisatie. U mag de titel BE (Bachelor of Economics) voeren en kunt bijvoorbeeld aan de slag als controller, hoofd financiële administratie of accountmanager. De kans op een baan na deze studie is goed. Door de groeiende complexiteit van markten en organisaties neemt het belang van goed inzicht in de financiële ontwikkeling van de organisatie alleen maar toe.

Persoonlijke Leerroute

De opleiding biedt u de mogelijkheid uw eigen tempo te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld veel relevante werkervaring, dan kunt u bepaalde toetsen maken zonder de colleges te volgen. Zo kunt u uw opleidingsduur aanzienlijk verkorten. Andersom werkt het ook. Heeft u een drukke periode op het werk? Dan kunt u modules op een later moment oppakken. Een intakegesprek en coaching helpen u bij het bepalen van uw persoonlijke leerroute.

Past deze opleiding bij u en waarom zou u deze studie bij de HU doen? Lees meer hierover bij De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en de mogelijkheid door te studeren? Kijk dan bij Na deze opleiding.

Data:

De deeltijdopleiding Finance & Control heeft één instroommoment per jaar: 1 september. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

 

De opleiding duurt gewoonlijk 4 jaar. Per blok zijn er vier bijeenkomsten van ca. 6 uur. Twee op vrijdagmiddag en – avond, twee op zaterdag. De gemiddelde studiebelasting bedraagt, inclusief lessen, 15 tot 20 uur per week.

Kosten: € 1800 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

Daarnaast moet u rekening houden met ca. € 500,- per jaar voor literatuur.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht, Padualaan 101 Utrecht
Omvang:

240 ECTS credits

Toelatingseisen:

Een havo- of vwo-diploma met Wiskunde of Economie of mbo (niveau 4). Lees meer bij toelatingseisen.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Padualaan 97

Padualaan 97
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bekijk het totale overzicht aan
economie- en management
opleidingen voor professionals

Bekijk het overzicht