Bedrijfskunde

(voorheen: Bedrijfskunde MER)

In het kort

Wilt  u een managementfunctie  gaan vervullen of meer managementtaken op u nemen in uw organisatie? Dan is de opleiding tot bedrijfskundige iets voor u. U wordt opgeleid tot een excellent manager en leert projecten leiden en strategische analyses maken. U richt zich op het verbeteren van bedrijfsprocessen en u wordt een vaardige in- en externe adviseur voor bedrijven of non-profitorganisaties.

Al in het eerste jaar gaat u aan de slag in uw eigen praktijk. U behandelt vier thema’s rond economie en management: bedrijfskunde, bedrijfseconomie, marketing en informatiemanagement. Ieder thema sluit u af met een beroepsproduct dat u schrijft over een reële situatie in uw bedrijf. Na het eerste jaar verdiept u uw kennis en vaardigheden op het gebied van strategisch-, verander-, financieel- en innovatiemanagement. Verdere verdieping krijgt u via thema’s als veranderende businessmodellen in een veranderende wereld. Dit doet u als voorbereiding op het afstuderen. U kunt bij het afstuderen uw eigen accenten aangeven. Tijdens de hele opleiding werkt u aan uw persoonlijke vaardigheden met de Professionaliseringsleerlijn.

Flexibel onderwijs

De opleiding biedt u de mogelijkheid uw eigen tempo te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld veel relevante werkervaring, dan kunt u bepaalde toetsen maken zonder de colleges te volgen. Zo kunt u uw opleidingsduur aanzienlijk verkorten. Andersom werkt het ook. Heeft u een drukke periode op het werk? Dan kunt u modules op een later moment oppakken. Een intakegesprek en coaching helpen u bij het bepalen van uw persoonlijke leerroute. 

Na de opleiding kunt u als bedrijfskundige een managementfunctie gaan vervullen. U mag de titel Bachelor of Business Administration voeren. Onze alumni werken als projectleider, manager, ondernemer en consultant (intern of extern). Dit zowel in  de profit- als in de non-profitsector. 

Past deze opleiding bij u en waarom zou u deze studie bij de HU doen? Lees meer hierover bij De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en de mogelijkheid door te studeren? Kijk dan bij Na deze opleiding.

Data:

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde heeft vier instroommomenten per jaar: 1 september, 1 november, 1 februari en 1 april. Kijk voor de aanmelddeadline bij Praktische Zaken.

 

De opleiding duurt gewoonlijk 4 jaar. Per blok van 10 weken zijn er vier bijeenkomsten van 6 uur. Twee op vrijdagmiddag en – avond, twee op zaterdag overdag. De gemiddelde studiebelasting voor deze opleiding bedraagt, inclusief de lessen, 15 tot 20 uur per week.

Kosten: € 1800 (vrij van btw)
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter berekent u welk collegegeldtarief voor u van toepassing is.

Daarnaast moet u rekening houden met ca. € 500,- per jaar voor literatuur.

Locatie: Padualaan 97 Utrecht, Padualaan 101 Utrecht
Omvang:

240 ECTS credits

Toelatingseisen:

Een havo of vwo diploma oude- of nieuwe stijl met de profielen Economie, Wiskunde, Organisatie, Management & Organisatie of Maatschappijwetenschappen nodig. Ook met een MBO 4 diploma bent u direct toelaatbaar.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Padualaan 97

Padualaan 97
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie

Opleidingsoverzicht

Bekijk het totale overzicht aan
economie- en management
opleidingen voor professionals

Bekijk het overzicht