Bachelormodules

Leraren of herintreders in het onderwijs die al in het bezit zijn van een bevoegdheid, maar graag bij willen scholen op het gebied van actuele vakkennis, didactiek of een specifiek onderwerp, bieden wij de mogelijkheid om losse modules te volgen uit onze deeltijd bacheloropleidingen.

Een deel van de modules, over actuele thema’s als passend onderwijs en digitale didactiek, worden op basis van open inschrijving aangeboden. Indien dit bij een module vermeld staat wordt er een aparte groep gevormd van uitsluitend contractstudenten. Hierdoor kunnen we bij deze modules meer rekening houden met de planning van werkende professionals.

Onze modules worden aangeboden in een blended leeromgeving. Blended learning is een didactisch concept dat leren in de klas, op de werkplek, in leerteams, individueel en digitaal combineert. De digitale leeromgeving is daarbij de organisator van het leerproces, waar het traditioneel gezien om de klassikale lessen zou draaien. Studenten kunnen zo veel flexibeler onderwijs volgen. Lees verder

Generieke modules uit de beroepslijn:
  • Mentor in vo
    Werken aan gespreks- en begeleidersvaardigheden

Modules uit de minor Vernieuwend leren met ICT en games:

Modules uit de tweedegraads lerarenopleiding omgangskunde:

Meer informatie over de inhoud van de modules is te vinden in de cursusbeschrijvingen en/of de studiegidsen.

Een groeiend aantal van onze modules is inmiddels opgenomen in het lerarenregister. Indien dit bij de module die u wil volgen nog niet het geval is dan voegen we deze op verzoek toe.

Bij voldoende belangstelling kunnen de meeste modules ook incompany worden aangeboden op de eigen leslocatie. Neem om de mogelijkheden hiervoor te bespreken of als u meer wil weten over het volgen van losse modules bij Instituut Archimedes contact op met Centrum Archimedes via ca@hu.nl.