Nascholing in het vo en mbo

Wil jij je verder ontwikkelen met een opleiding of cursus die nauw aansluit bij je onderwijspraktijk? Hogeschool Utrecht biedt opleidingen, cursussen en incompanyaanbod op basis van actueel onderzoek, innovatie en technologie. Lees nu meer over de mogelijkheden bij Hogeschool Utrecht.

Aanbod voortgezet onderwijs

Veel van dit aanbod kan (deels) gefinancierd worden met een Lerarenbeurs.

Haal een bevoegdheid

Wil je een (extra) bevoegdheid halen om les te mogen geven in het voortgezet onderwijs of mbo? Maak een keuze uit onze verschillende gesubsidieerde trajecten.

Bachelor of master volgen

In deeltijd kun je geheel gepersonaliseerd en flexibel een bevoegdheid tweedegraads (bachelor) of eerstegraads (master) behalen. Onze opleidingen zijn blended. Bekijk het actuele aanbod.  

Cursussen en overige opleidingen

Volg innovatieve en praktijkgerichte onderwijstrajecten. Cursussen worden aangeboden vanuit een blended leeromgeving, waarin klassikaal onderwijs gecombineerd wordt met leren in de eigen lespraktijk en online leren. Veel modules uit onze bachelor- en masteropleidingen kun je los volgen, als professionalisering of als voorproefje op een opleiding. Onze nascholingsaanbod is of kan worden opgenomen in het lerarenregister. Enkele voorbeelden van onze trajecten:

Bekijk het complete HU-aanbod op het gebied van onderwijs en opvoeding.

Incompanyaanbod

Ons aanbod op het terrein van gepersonaliseerd leren aan scholen in het vo, vmbo en mbo, dat kan bestaan uit advies, maatwerk, incompanycursussen en incompanyopleidingen die leiden tot een lesbevoegdheid. Ook kan Young Educators ingezet worden bij het ontwikkelen van innovatieve projecten in de onderwijspraktijk. Bekijk hier het volledige incompanyaanbod.

Samen opleiden

In het kader van samen opleiden bij de tweedegraadslerarenopleidingen kun je de volgende opleidingen volgen:

Speciaal en passend onderwijzen

Op zoek naar ons aanbod op het gebied van speciaal en passend onderwijzen? Deze opleidingen en trajecten worden verzorgd door het Seminarium voor Orthopedagogiek.