Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek

Het Kenniscentrum van de faculteit is dé plek waar de uitwisseling van actuele kennis centraal staat. De eigenwijze kracht van onze docenten en de leergierigheid van de cursisten vormen de basis. We bieden scholing met karakter: goed, leuk en no-nonsense in een professionele omgeving met zowel docenten als deelnemers van niveau.

Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek

Het Kenniscentrum Faculteit Communicatie & Journalistiek (FCJ) is opgericht om zich met deskundig onderzoek en innovatieve experimenten binnen en tussen de drie vakgebieden te profileren. Het kenniscentrum vernieuwt het curriculum, professionaliseert docenten en zorgt voor de versterking van onderzoek en kennisontwikkeling. Door het bevorderen van het samenspel tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk geeft het kenniscentrum een nieuwe dimensie aan het concept van levenslang leren. CCJ speelt hierbij de hoofdrol.

Lectoren

Binnen het Kenniscentrum van de FCJ zijn vijf lectoren actief. Zij zetten hun kennis en ervaring in voor innovatief en praktisch toepasbaar onderzoek voor het onderwijs en de beroepspraktijk. Ze doen dat in drie lectoraten of kenniskringen, Crossmediale Communicatie in het publieke domeinCrossmediale Kwaliteitsjournalistiek en Crossmedia Business, waarbinnen ze samenwerken met zo’n 20 kenniskringonderzoekers. De drie dragende lectoren Reint Jan Renes, Piet Bakker en Harry van Vliet ontwikkelen de onderzoeksprogramma’s en geven leiding aan de onderzoekers, terwijl de twee bijzondere lectoren Ad van Liempt en Pieter Broertjes een hoofdrol spelen bij het vertalen van de vraag uit de beroepspraktijk naar nieuwe onderzoeksvoorstellen. De output van de lectoraten wordt door CCJ gebruikt als input voor de cursussen en de lectoren vullen dat aan met hun inzicht in nieuwe ontwikkelingen binnen de vakgebieden.