Verlies en Rouw

Verlies en Rouw; opleiding Rouwbegeleidingskunde

Hogeschool Utrecht (HU) biedt al enkele jaren de post-bacheloropleiding Rouwbegeleidingskunde aan. De HU heeft deze ontwikkeld vanuit de behoefte van het werkveld aan professionalisering van rouwbegeleiding. De opleiding vormt een specialisatie voor beroepskrachten die in hun werk te maken krijgen met verlies en rouw. Na deze opleiding bent u in staat om als gecertificeerd rouwbegeleider cliënten te begeleiden bij hun verlies- en rouwproces.

Context

Verliezen doen zich voor op alle levensgebieden van de mens: lichamelijk, psychisch, relationeel en materieel. Rouw wordt gezien als een gezonde reactie op verlies. Echter, wanneer steun en begeleiding in het netwerk ontbreekt, kan een rouwproces stagneren. Dit kan zich uiten in langdurige fysieke klachten, somberheid, depressie, relationele problemen, isolement of school- en werkuitval.

De HU-opleiding Rouwbegeleidingskunde biedt professionals kennis, kunde en instrumenten om mensen hierin te begeleiden. De opleiding benadert rouw vanuit het kader van hechting, narrativiteit, zingeving en contextueel werken.

Post-bacheloropleiding Rouwbegeleidingskunde

Het werkveld geeft aan dat er behoefte is aan professionalisering van rouwbegeleiding. Om deze reden heeft Hogeschool Utrecht (HU) de post-bacheloropleiding Rouwbegeleidingskunde ontwikkeld. De opleiding vormt een specialisatie voor beroepskrachten die in hun werk te maken krijgen met verlies en rouw. De opleiding benadert rouw vanuit het kader van hechting, narrativiteit, zingeving en contextueel werken.

Hogeschool Utrecht kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs, waarbij een sterke koppeling bestaat met het werkveld. Het cluster Verlies en rouw is ingebed in de organisatie van de HU. De Onderwijsvisie van de HU is leidend voor de vorm van ons onderwijs. Het onderwijs binnen de HU dient te voldoen aan de volgende voorwaarden: het is competentiegericht, vraaggericht - naar zowel de student als het werkveld - en het biedt een sterke leeromgeving.

Incompany

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees meer over de mogelijkheden van een incompanyopleiding. Voor meer informatie kunt u ook direct contact met ons opnemen via csw@hu.nl, of telefonisch op: 088-481 9693 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Verlies en Rouw

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten