Wat doet Spel?

Hierop zijn verschillende visies. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat spelen een bredere functie heeft dan alleen het bieden van een plezierig tijdverdrijf. Het laat kinderen meer greep krijgen op de wereld om hen heen, waardoor een positiever zelfbeeld ontstaat. Het kind verwerft competenties door te spelen, door de verbeelding heeft spel vooral een verwerkende en wensvervullende functie. Alle onderzoekers zijn ervan overtuigd dat spelen toevoegt aan de kwaliteit van het bestaan.

Wat is het verschil tussen Speltherapie en Spelagogiek?

Een speltherapeut werkt vooral met kinderen die emotionele blokkades of traumatische ervaringen hebben. Spel wordt ingezet spel als middel om kinderen te ondersteunen middels een therapeutisch proces om om te kunnen gaan met hun problemen.

Een spelagoog, spelbegeleider, helpt een kind beter te spelen. Dit is heel kort beschreven, maar niet alle kinderen spelen vanzelfsprekend, met name kinderen met beperkingen hebben daar problemen mee. Door beter te spelen helpt hen zelfvertrouwen te ontwikkelen en steviger in de wereld te staan. Het spel is dus doel. U werkt op een methodische manier.

Dus het beroep is echt anders. Met spelbegeleiding kunt u ook makkelijker in groepjes werken. Speltherapie is meestal individueel. Met beide kunt u een eigen praktijk beginnen.

Klik hier door voor ons aanbod:

Contact