Over het CBM

Anders kijken, anders denken en anders doen

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt,” zei Albert Einstein ooit eens. En dat is precies waar onze opleidingen om draaien. Onze studenten leren bij ons anders te kijken, anders te denken en anders te doen. We zitten in een overgang van tijdperken. De tijd voor de crisis krijgen we niet meer terug, het tijdperk dat voor ons ligt is nog onzeker, maar 1 ding weten we zeker: we zitten in een sterk veranderende omgeving. Wat vandaag ‘hot’ is, is morgen alweer verleden tijd. Daarom leren onze studenten trends en ontwikkelingen te herkennen, te anticiperen op de veranderende wereld en kansen te zien én te pakken.

Bevlogen docenten uit de praktijk

Onze docenten komen uit de beroepspraktijk. Dit betekent dat zij méér doen dan lesgeven alleen. Voor studenten zijn zij óók begeleider en coach. Dit maakt de opleiding heel persoonlijk. In deze sfeer deel je gemakkelijk ervaringen en leer je ook nog eens optimaal van je docenten en medestudenten. Door deze aanpak maken veel studenten en cursisten al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. En dát maakt studeren bij het CBM zo bijzonder.

Met de hulp van onze ervaren, deskundige én bevlogen docenten leren studenten:

  • theorieën en concepten kennen
  • processen binnen organisaties doorgronden
  • leidinggevende én coördinerende ervaring ontwikkelen

Onze cursussen verbeteren we voortdurend

We werken volop samen met het kenniscentrum. Hier zetten 20 onderzoekers hun kennis en ervaring in voor innovatief en praktisch onderzoek voor onderwijs en de beroepspraktijk. En 3 lectoren ontwikkelen onderzoeksprogramma’s en doen nieuwe onderzoeksvoorstellen. De uitkomst van deze lectoraten gebruiken we om onze cursussen steeds te verbeteren.

Onze studenten zijn dik tevreden

En met succes: de uitslag van het klanttevredenheidsonderzoek van Cedeo is dan ook uitstekend. Wij kregen maar liefst een 9,6! Voor een Cedeo-erkenning moet minimaal 80% van onze studenten aangeven dat zij tevreden of zeer tevreden zijn. Dus wij zijn best een beetje trots! En onze master? Die heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) officieel geaccrediteerd. En in de Nationale Studenten Enquête 2015 kregen we het cijfer 8,5. De post-hbo-opleidingen zijn gecertificeerd door Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Deze onafhankelijke organisaties bewaken ook de kwaliteit.