Alumni Instituut Theo Thijssen

Welkom op de website voor alumni van de pabo-opleiding van Hogeschool Utrecht.

Ben je afgestudeerd aan onze pabo (of bij één van de voorgangers ervan), dan ben je automatisch welkom als gerespecteerd lid bij de Thijssens Alumni Kring (TAK). Bevestig je lidmaatschap met het aanmeldformulier.

De TAK is opgericht om onze alumni en de opleiding met elkaar te blijven verbinden. Via de TAK blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen in het onderwijs, kun je kosteloos om advies vragen bij verdere stappen in je loopbaan, bij sollicitaties en eventuele vervolgscholing. Met de nieuwsbrief zullen we je informeren over terugkomdagen, masterclasses en workshops voor beginnende leraren.

Ook als je in de praktijk tegen bepaalde ervaringen of situaties aanloopt, kun je voor ondersteuning een beroep doen op de TAK. Daarnaast is het voor ons als pabo interessant en belangwekkend om op termijn te vernemen welke loopbaankeuzes je hebt gemaakt en welke aspecten van de opleiding daarbij zinvol waren of juist werden gemist.

Actueel

De TAK bestaat sinds september 2016. Dat betekent dat er nog veel gedaan moet worden, om onze contacten met alumni op een geöliede manier te laten verlopen. Mocht je hiervoor ideeën hebben, of willen meewerken aan de verdere realisatie, dan is een berichtje aan ons TAK-secretariaat voldoende. Klik hier als je onze plannen wilt lezen voor het jaar 2017-2018.

Terugblik Appeltaartavond 27 september 2017

Tijdens de Appeltaartavond op 27 september j.l. bleek de opkomst bescheiden, maar inhoudelijk werd het een rijke avond. Er zijn ideeën aangedragen voor de invulling van de TAK-estafetteavonden en er is vooruitgekeken naar mogelijke onderwerpen voor het Alumni Buffet 2018 op 28 maart. Ook is gesproken over het belang van betrokkenheid van pabo-alumni bij ontwikkeling van nieuwe curriculumonderdelen. In dat kader zijn oud-studenten uitgenodigd deel te nemen aan  gesprekken rondom de interne audit (evaluatie van de opleiding) in november. De datum voor de volgende Appeltaartavond wordt later dit najaar bekendgemaakt.

Diplomering pabo-studenten

Bij de diplomering op 10 en 11 oktober hebben bijna honderd studenten hun pabo-diploma ontvangen. Namens de TAK werden de aanwezigen toegesproken en gefeliciteerd, waarna elke afgestudeerde, nieuwe collega een klein boompje (“tak”) ontving als symbool voor verdere groei en een uitnodiging tot verbondenheid met de TAK.

TAK-estafette

Met trots nodigen we alle oud-studenten uit mee te doen aan de TAK-estafette. Deze estafette bestaat uit een maandelijkse serie studie- en ontmoetingsbijeenkomsten, allen verzorgd door ervaren oud-studenten van onze HUpabo. Elke maand stellen we een nieuw onderwerp centraal, met de bedoeling praktijkervaringen uit te wisselen, nieuwe inzichten aan te dragen (bijvoorbeeld uit actuele vakliteratuur) en elkaar op nieuwe ideeën te brengen. Om de bereikbaarheid zo groot mogelijk te maken, zijn de estafetteavonden verspreid over een aantal locaties in de regio. Je kunt dus zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak je meedoet. Deelname is gratis voor leden van de TAK (dus meld je snel aan via www.tak.hu.nl).

Oud-studenten geven het TAKje door in de TAK-estafette! Maak je keuze uit:

23 november 2017
Amersfoort/Vathorst 
Beeld-denken   
Anja Kamphuis
18 januari 2018     Nieuwegein Groepsdynamica    Marcel Hermens
8 februari 2018    Zeist Studenten in je klas Morra Koudijs
28 maart 2018    Utrecht (pabo) Alumni Buffet 2018    meerdere workshops
18 april 2018 Utrecht (pabo)  Differentiëren bij rekenen-wiskunde  Henry van Kraanen
17 mei 2018 Utrecht Kampioenen voor de klas Irene Wassing

Informatie estafette-avond 23 november 2017

De eerste estafetteavond gaat over beeld-denken en wordt verzorgd door Anja Kamphuis. Locatie: Dok 12, Laakboulevard 412, 3825 KL Amersfoort. Anja werkt als schoolopleider op Dok 12 en heeft zich al enkele jaren gespecialiseerd in het onderwerp beeld-denken. Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden: dick.dehaan@hu.nl. Toegang: gratis voor leden van de TAK (aanmelden via www.tak.hu.nl). Leden van de TAK ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Banner voor open dagen en festiviteiten

Banner TAKDe afdeling Marketing & Communicatie heeft voor de TAK een fraaie, rechtopstaande banner van 80 centimeter bij 2 meter laten maken, die bij open dagen en andere evenementen aandacht trekt voor de TAK.

Samen met een bijpassende flyer willen we hiermee onze nieuwe, huidige en voormalige studenten laten weten dat de HUpabo nu en straks het contact met studenten belangrijk vindt. Met banner en flyers was de TAK present op de open dag van de HU in september.

Facebook

De TAK is ook op Facebook te vinden. Meld je aan als vriend en draag je steentje bij met berichtjes en door het delen van deze pagina. Onze facebookpagina staat open voor alle geïnteresseerden. Uiteraard dien je je aan te melden als lid van de TAK om te kunnen profiteren van onze diensten en activiteiten.

Pak die TAK vast en blijf nieuwsgierig. Wij houden je op de hoogte!

De HUpabo en de TAK zijn benieuwd hoe het met jou verder gaat in of buiten het onderwijs. Zorg dat we je kunnen vinden, kunnen informeren en kunnen inschakelen als we je hulp goed kunnen gebruiken. Intussen bieden wij de helpdesk voor al je praktijkvragen en de vele afwisselende bijeenkomsten. Ga naar www.tak.hu.nl, of mail alumni.tak@hu.nl (Dick de Haan / Margot Loop).

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten