Alumni Instituut Theo Thijssen

Welkom op de website voor alumni van de pabo-opleiding van Hogeschool Utrecht.

Ben je afgestudeerd aan onze pabo (of bij één van de voorgangers ervan), dan ben je automatisch welkom als gerespecteerd lid bij de Thijssens Alumni Kring (TAK). Bevestig je lidmaatschap met het aanmeldformulier.

De TAK is opgericht om onze alumni en de opleiding met elkaar te blijven verbinden. Via de TAK blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen in het onderwijs, kun je kosteloos om advies vragen bij verdere stappen in je loopbaan, bij sollicitaties en eventuele vervolgscholing. Met de nieuwsbrief zullen we je informeren over terugkomdagen, masterclasses en workshops voor beginnende leraren.

Ook als je in de praktijk tegen bepaalde ervaringen of situaties aanloopt, kun je voor ondersteuning een beroep doen op de TAK. Daarnaast is het voor ons als pabo interessant en belangwekkend om op termijn te vernemen welke loopbaankeuzes je hebt gemaakt en welke aspecten van de opleiding daarbij zinvol waren of juist werden gemist. 

Actueel

De TAK bestaat met ingang van dit studiejaar 2016 - 2017. Dat betekent dat er nog veel gedaan moet worden, om onze contacten met alumni op een geöliede manier te laten verlopen. Mocht je hiervoor ideeën hebben, of willen meewerken aan de verdere realisatie, dan is een berichtje aan ons TAK-secretariaat voldoende.

Dit jaar richten we ons op de volgende onderdelen:

  1. Vormen van een werkgroep ter ondersteuning van de activiteiten van de TAK
  2. Creëren van een adressenbestand voor pabo-alumni
  3. Inzetten van Hu-website en social media om contacten te bevorderen
  4. Uitgave van een nieuwsbrief realiseren
  5. Organisatie van een alumnidag in het voorjaar van 2017

Werkgroep en secretariaat

In het najaar is een Appeltaart Avond gehouden in aanwezigheid van de eerste aangemelde oud-studenten en daarmee is een begin gemaakt met een voorlopige werkgroep. Er zijn ideeën uitgewisseld over activiteiten van de TAK en suggesties verzameld voor het programma van de alumnidag. Meld je aan als TAK-lid en kom ook langs om te ontdekken waarom dit een Appeltaart Avond heet.

Het secretariaat is uitgebreid met een student-assistent voor een dag per week, die zich zal richten op het uitbreiding van het oud-studentenbestand en de samenstelling van de nieuwsbrief. Een eerste inventarisatie van pabo-alumni leverde een namenlijst op van ruim 3000 personen. We gaan ze allemaal opzoeken!

Alumni Buffet 10 mei 2017 Utrecht

Op woensdag 10 mei a.s. van 16 tot 21 uur organiseert de Thijssen Alumni Kring (TAK) namens onze pabo het jaarlijkse Alumni Buffet; een groots evenement voor startende en ervaren oud-studenten. Deze scholings- en ontmoetingsdag biedt een buffet met workshops, informatieve sessies, netwerken en smakelijke hapjes, specifiek gericht op ervaringen en vragen van beginnende leraren en verzorgd door ervaren oud-studenten en pabocollega´s. De toegang is gratis voor oud-studenten die zich hebben ingeschreven bij de TAK.

Voor suggesties en vragen over het Alumni Buffet kun je mailen naar alumni.tak@hu.nl.

In beider belang

Uit onderzoek blijkt dat succesvol alumnibeleid wordt gekenmerkt door activiteiten en een organisatie waarvan zowel oud-studenten als het opleidingsinstituut kunnen profiteren. Onder de titel ´In beider belang´ is op basis van dit onderzoek een voorstel voor alumnibeleid geformuleerd, dat is voorgelegd aan het management van de HU-pabo Instituut Theo Thijssen. Het voorgestelde beleid omvat in de eerste fase het ontwikkelen van dienstverlening voor oud-studenten, op het gebied van loopbaanbemiddeling, scholing en begeleiding en praktijkonderzoek.

Pak die TAK vast en blijf nieuwsgierig. Wij houden je op de hoogte!

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten