Alumni Instituut Theo Thijssen

Welkom op de website voor alumni van de pabo-opleiding van Hogeschool Utrecht.

Ben je afgestudeerd aan onze pabo (of bij één van de voorgangers ervan), dan ben je automatisch welkom als gerespecteerd lid bij de Thijssens Alumni Kring (TAK). Bevestig je lidmaatschap met het aanmeldformulier.

De TAK is opgericht om onze alumni en de opleiding met elkaar te blijven verbinden. Via de TAK blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen in het onderwijs, kun je kosteloos om advies vragen bij verdere stappen in je loopbaan, bij sollicitaties en eventuele vervolgscholing. Met de nieuwsbrief zullen we je informeren over terugkomdagen, masterclasses en workshops voor beginnende leraren.

Ook als je in de praktijk tegen bepaalde ervaringen of situaties aanloopt, kun je voor ondersteuning een beroep doen op de TAK. Daarnaast is het voor ons als pabo interessant en belangwekkend om op termijn te vernemen welke loopbaankeuzes je hebt gemaakt en welke aspecten van de opleiding daarbij zinvol waren of juist werden gemist.

Actueel

De TAK bestaat sinds september 2016. Dat betekent dat er nog veel gedaan moet worden, om onze contacten met alumni op een geöliede manier te laten verlopen. Mocht je hiervoor ideeën hebben, of willen meewerken aan de verdere realisatie, dan is een berichtje aan ons TAK-secretariaat voldoende. Klik hier als je onze plannen wilt lezen voor het jaar 2017-2018.

TAK-estafette

Met trots nodigen we alle oud-studenten uit mee te doen aan de TAK-estafette. Deze estafette bestaat uit een maandelijkse serie studie- en ontmoetingsbijeenkomsten, allen verzorgd door ervaren oud-studenten van onze HUpabo. Elke maand stellen we een nieuw onderwerp centraal, met de bedoeling praktijkervaringen uit te wisselen, nieuwe inzichten aan te dragen (bijvoorbeeld uit actuele vakliteratuur) en elkaar op nieuwe ideeën te brengen. Om de bereikbaarheid zo groot mogelijk te maken, zijn de estafetteavonden verspreid over een aantal locaties in de regio. Je kunt dus zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak je meedoet. Deelname is gratis voor leden van de TAK (dus meld je snel aan via www.tak.hu.nl).

Oud-studenten geven het TAKje door in de TAK-estafette! Maak je keuze uit:

18 april 2018* Utrecht (pabo)  Differentiëren bij rekenen-wiskunde  Henry van Kraanen
17 mei 2018 Utrecht Kampioenen voor de klas Irene Wassing

* Workshop Differentiëren bij rekenen – wiskunde

Op 18 april vindt de op één na laatste TAK-estafette plaats. Deze workshop wordt verzorgd door Henry van Kraanen, bij ons ‘thuis’ op de pabo: Padualaan 97, lokaal 6015. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur (eindtijd ongeveer 21.00 uur). Je kunt je aanmelden bij Dick de Haan, dick.dehaan@hu.nl.

Facebook

De TAK is ook op Facebook te vinden. Meld je aan als vriend en draag je steentje bij met berichtjes en door het delen van deze pagina. Onze facebookpagina staat open voor alle geïnteresseerden. Uiteraard dien je je aan te melden als lid van de TAK om te kunnen profiteren van onze diensten en activiteiten.

Pak die TAK vast en blijf nieuwsgierig. Wij houden je op de hoogte!

De HUpabo en de TAK zijn benieuwd hoe het met jou verder gaat in of buiten het onderwijs. Zorg dat we je kunnen vinden, kunnen informeren en kunnen inschakelen als we je hulp goed kunnen gebruiken. Intussen bieden wij de helpdesk voor al je praktijkvragen en de vele afwisselende bijeenkomsten. Ga naar www.tak.hu.nl, of mail alumni.tak@hu.nl (Dick de Haan / Margot Loop).

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten