Alumni Instituut Theo Thijssen

Welkom op de website voor alumni van de pabo-opleiding van Hogeschool Utrecht.

Ben je afgestudeerd aan onze pabo (of bij één van de voorgangers ervan), dan ben je automatisch welkom als gerespecteerd lid bij de Thijssens Alumni Kring (TAK). Bevestig je lidmaatschap met het aanmeldformulier.

De TAK is opgericht om onze alumni en de opleiding met elkaar te blijven verbinden. Via de TAK blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen in het onderwijs, kun je kosteloos om advies vragen bij verdere stappen in je loopbaan, bij sollicitaties en eventuele vervolgscholing. Met de nieuwsbrief zullen we je informeren over terugkomdagen, masterclasses en workshops voor beginnende leraren.

Ook als je in de praktijk tegen bepaalde ervaringen of situaties aanloopt, kun je voor ondersteuning een beroep doen op de TAK. Daarnaast is het voor ons als pabo interessant en belangwekkend om op termijn te vernemen welke loopbaankeuzes je hebt gemaakt en welke aspecten van de opleiding daarbij zinvol waren of juist werden gemist.

Actueel

De TAK bestaat sinds september 2016. Dat betekent dat er nog veel gedaan moet worden, om onze contacten met alumni op een geöliede manier te laten verlopen. Mocht je hiervoor ideeën hebben, of willen meewerken aan de verdere realisatie, dan is een berichtje aan ons TAK-secretariaat voldoende.

Dit jaar richten we ons op de volgende onderdelen:

  1. Voortzetten van de nu al befaamde Appeltaartavonden, waarbij alle alumni worden uitgenodigd om mee te denken over de activiteiten van de TAK. De eerstvolgende Appeltaartavond is op woensdag 27 september a.s., van 19 tot 21 uur. Leden van de TAK krijgen een uitnodiging via de mail.
  2. Creëren van een adressenbestand voor pabo-alumni.
  3. Inzetten van HU-website en social media om contacten te bevorderen.
  4. Uitgave van de nieuwsbrief ´Blad van de TAK´.
  5. Organisatie van het jaarlijkse Alumni Buffet op woensdag 28 maart 2018. Lees het verslag van het Alumni Buffet 2017 in de nieuwsbrief.
  6. Opzetten van een TAK-estafette: een serie eenmalige workshops over onderwerpen die voor onze oud-studenten van belang kunnen zijn. De workshops worden verzorgd door ervaren oud-studenten en zijn verspreid over de regio, zodat er altijd een avond bij jou in de buurt is.
  7. Bevorderen van de condities voor alumnibeleid door contact te zoeken met alumniorganisaties van andere instituten binnen de HU.

Nieuwe poster

Dankzij de afdeling Marketing & Communicatie is de vormgeving van onze TAK-publicaties nu op prachtige wijze uitgevoerd in de huisstijl van de HU. Dit heeft geleid tot deze mooie poster:

Thijssen Alumni Kring (TAK)

Facebook

De TAK is ook op Facebook te vinden. Meld je aan als vriend en draag je steentje bij met berichtjes en door het delen van deze pagina. Onze facebookpagina staat open voor alle geïnteresseerden. Uiteraard dien je je aan te melden als lid van de TAK om te kunnen profiteren van onze diensten en activiteiten.

Pak die TAK vast en blijf nieuwsgierig. Wij houden je op de hoogte!

De HUpabo en de TAK zijn benieuwd hoe het met jou verder gaat in of buiten het onderwijs. Zorg dat we je kunnen vinden, kunnen informeren en kunnen inschakelen als we je hulp goed kunnen gebruiken. Intussen bieden wij de helpdesk voor al je praktijkvragen en de vele afwisselende bijeenkomsten. Ga naar www.tak.hu.nl, of mail alumni.tak@hu.nl (Dick de Haan / Margot Loop).

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten