Geschiedenis: Social Work van 1945 tot nu

Op de geschiedenispagina’s vind je gebeurtenissen, verhalen, herinneringen en publicaties. Allemaal afkomstig uit de rijke geschiedenis van onze opleidingen. Bij elkaar geven ze een fascinerend beeld van de geschiedenis van ons aandeel in het hoger sociaalagogisch onderwijs na 1945.

Het tegenwoordige Instituut voor Social Work heeft een geschiedenis die – inclusief de voorlopers – teruggaat tot in Tweede Wereldoorlog.

 Exterieur Daltonlaan 300 Het is het verhaal van vier zelfstandige opleidingen: De Horst, Middeloo, De Nijenburgh en De Jelburg. De laatste drie fuseerden in 1987 en werden toen onderdeel van Hogeschool Midden Nederland. De Horst zag toen van fusie af omdat zij nog zelfstandig kon voortbestaan en erg gesteld was op haar opleidingsprofiel en zelfstandigheid. Maar in 2005 was dat niet meer houdbaar. Ook De Horst fuseerde, verhuisde naar Amersfoort (CMV, MWD en SPH) en Utrecht (P&A). De Horst werd een onderdeel van wat toen inmiddels het Instituut voor Social Work van Hogeschool Utrecht heette.  
Landgoed De Horst 1945: Op Landgoed De Horst te Driebergen werd de Academie van Kerk en Wereld gevestigd.