5 september 2013 Zomerborrel

Op donderdag 5 september organiseerde De Nijenburgh weer de jaarlijkse zomerborrel voor de alumni. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst bij stadscafé Heerenplein met bijna 30 van onze leden!

De zomerborrel vervulde op een informele manier verschillende doelen. Zo waren er leden die kwamen om inhoudelijke vraagstukken te delen met vakgenoten. Daarnaast waren er leden die de zomerborrel aangrepen als gelegenheid om hun oud-studiegenoten weer eens te spreken. Tot slot zijn er ook nieuwe contacten gelegd die wellicht kunnen resulteren in een waardevolle toekomstige samenwerking. En zo zien we het natuurlijk graag: het nuttige werd met het aangename verenigd.

Rond half 8 betraden de eerste leden het voor ons gereserveerde terras. En voor we het wisten werd onze opleiding door 30 alumni vertegenwoordigd op het Utrechtse terras van stadscafé Heerenplein.

Al vrij snel begon het te schemeren in het Utrechtse en werden de kaarsen op het terras ontstoken. Voor we het wisten waren we onderdeel van een heerlijke nazomerse donderdagavond. Lekkere drankjes en hapjes zorgden ervoor dat de avond compleet was.

Tijdens de bijeenkomst waren er enkele nieuwe leden aanwezig die zich ter plekke hebben ingeschreven als jongste leden van onze vereniging. Naar aanleiding van deze bijeenkomst kunnen we dan ook met gepaste trots melden dat onze (besloten) groep op LinkedIn inmiddels 862 leden telt! Een verkenning leert ons dat dit zeer uniek is in Nederland. We stimuleren onze leden dan ook om gebruik te maken van ons waardevolle netwerk.

Naast de nieuwe leden waren er ook weer enkele leden die we het afgelopen jaar al eerder hebben ontmoet op de themabijeenkomsten, bijvoorbeeld op de bijeenkomst over HR-metrics en stressbestendigheid.

We vonden het opvallend positief dat er tijdens de bijeenkomst leden waren die spontaan hele concrete en interessante voorstellen deden voor de volgende themabijeenkomsten. We zijn momenteel met deze leden in gesprek over het realiseren van hun ideeën. We vinden het als bestuur waardevol om te zien dat onze leden zich in toenemende mate verbonden voelen met de vereniging en dat ze vanuit hun eigen netwerk en beroepspraktijk ook willen bijdragen aan het voortbestaan ervan. Als u ook een waardevolle bijdrage wilt leveren in de vorm van bijvoorbeeld het verzorgen van een themabijeenkomst bij uw werkgever: mail ons dan vooral, via denijenburgh@gmail.com.

De datum van onze volgende bijeenkomst is nog niet bekend, dus houd de pagina op Facebook en de group op LinkedIn in de gaten!

Hartelijke groeten en hopelijk zien we u weer op de volgende bijeenkomst!

Het alumnibestuur